in

Inscripții rasiste cu svastica la Viareggio contra românilor și homosexualilor

Chiar în ziua în care la Viareggio se comemora catastrofa feroviară din 2009, în oraș au apărut inscripții contra homosexualilor, negrilor, românilor și romilor. În 29 iunie 2009 un accident feroviar a provocat 32 morți, între care și un român. În 29 iunie 2018, pe ziduri din zona debarcader și gara veche, au apărut inscripții rasiste și homofobe. ”La rug gay – români – negri – romi” sau „La rug gay și negri”, însoțite de svastici și combinate cu alte inscripții cu „Trăiască Salvini” (W Salvini).

«Acesta este rezultatul campaniei de ură în curs de desfășurare – a declarat Giorgio Del Gingaro, primarul orașului Viareggio -. Unele canalii se simt împuternicite să scrie fraze rasiste pe ziduri din locuri publice și mai ales în ziua în care comemorăm victimele tragediei feroviare petrecută cu 9 ani în urmă. Nu este de ajuns să condamnăm, trebuie să ne răzvrătim împotriva acestei decadențe etice și morale, trebuie să punem bariere de frumusețe și pace în fața acestui potop de vulgaritate și violență. Și, mai presus de toate, este important să afirmăm că aceste gunoaie nu ne sperie!»

Stefano Baccelli, consilier regional, a condamnat, de asemenea, inscripțiile: „Aceste imagini și cuvinte sunt intolerabile. Fraze oribile într-o zi care ar trebui să fie dedicată doar aminitirii, solidarității întregii comunități din Viareggio față de durerea familiilor victimelor. ”

Consiliul local a condamnat oficial incidentul: „Această administrație condamnă cu fermitate orice fel de instigare la rasism: actul de vandalism din zona gării vechi este rezultatul tonurilor și a modurilor care au apărut acum în Italia: subiecți care nu se tem de instigarea la ura socială, pentru că în acea ură prosperă.

Noi trebuie să răspundem în fața țării, în fața noilor generații, cu privire la rasismul regăsit, a tonurilor fasciste, a simbolurilor pe care Italia le credea arhivate zeci de ani în urmă.

Viareggio nu este așa: Viareggio este un oraș primitor. Un act pe care noi îl considerăm ca rezultatul prostiei obtuze, din oricare parte ar veni, care pentru aceasta nu ne intimidează și care va fi urmărite și sancționată în orice formă și cadru. ”

Investigațiile privind urmărirea autorilor sunt în curs de desfășurare de către poliția din Viareggio și DIGOS Lucca.

Reacția comunității a fost rapidă: inscripțiile rasiste au fost transformate, de asociațiile „Cantiere Sociale Versiliese” și „Dada Boom”, în picturi murale cu mesajul “Refugees Welcome“. Primarul orașului, Giorgio Del Ghingaro, a publicat pe Facebook fotografiile, înainte și după realizarea picturilor murale. (S.C.)

Inscripţii rasiste la Fonte Nuova: “Uciderea unui român nu este o infracţiune, ci un lucru bun”

”Scrisoare către un rasist de vârsta mea” – o studentă africană a răspuns unei inscripții din baia bibliotecii Ca ‘Foscari din Venezia

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Video șoc / Bătaia sălbatică dintre români, care a îngrozit orașul Prato

Român de 41 de ani, găsit mort într-un lac în Calabria