in

Intoxicăm Europa: Brânza cumpărată dintr-un magazin românesc a băgat în spital un copil la Florența

Un copil român în vârstă de 14 luni este spitalizat în Florenţa cu sindromul hemolitic-uremic (SHU). Din primele cercetări rezultă faptul că ar fi consumat brânză provenind de la firma Brădet din România, produsul fiind cumpărat de la unul dintre magazinele românești din zonă, scrie cotidianului La Repubblica.

Copilul român este internat în Clinica Meyer din Florenţa, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, medicii afirmând că are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli.

Autoritatea sanitară locală suspectează că infectarea s-a produs după ce copilul a consumat brânză produsă în România.

Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), cea mai mare asociație care reprezintă interesele agricultorilor italieni, a explicat că în 2015 importurile de brânză italiană din România a ajuns la 1,6 milioane de kilograme de produs, un nivel record pentru importul de produse lactate dintr-o țară din Europa de Est. Coldiretti solicită „indicarea originii pe eticheta tuturor brânzeturilor să fie făcută obligatorie, imediat, de asemenea, să existe o indicație a caracteristicilor materiei prime. Nu este o coincidență faptul că 89% dintre consumatori cred că lipsa acesteia poate induce în eroare consumatorul. Originea produsele lactate trebuie trecută în conformitate cu consultarea publică online privind etichetarea produselor alimentare efectuate de către Ministerul Agriculturii.”

„Autorităţile pentru siguranţa alimentară au iniţiat imediat o investigaţie epidemiologică în zona Florenţa; există suspiciuni că boala ar putea fi provocată de consumul de brânză provenind din România. Cetăţenilor li se recomandă să nu consume produse lactate fabricate de firma SC Brădet SRL şi să le predea cât mai rapid la magazinele de unde le-au cumpărat”, precizează Autoritatea sanitară din Florenţa.

Brânza vizată de anchetă ar fi fost cumpărată din magazine de produse specific româneşti, dar şi din altele.

Conform Autorităţii sanitare locale din Florenţa, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL.


VIDEO Războiul brânzei/ Mii de agricultori au protestat la Roma împotriva “brânzei italiene falsificată în România”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Istat: 35% dintre românii din Italia fumează

Șeful PSD Diaspora crede că extratereştrii sunt prezenţi pe Pământ şi conduc lumea: ”Am simțul RAFINITĂȚII”