in

Italia, 25.000 de cazuri și 356 de decese, ce regiuni își schimbă de mâine culoarea și devin portocalii

Buletinul coronavirus din 9 noiembrie în Italia înregistrează 25.271 de cazuri noi și 356 de decese.

Contagiile scad, dar scad și testele, iar rata de pozitivitate rămâne neschimbată la 17%. Regiunile cu cele mai multe victime sunt: ​​Lombardia (+99) și Piemont (+49)

Ieri au fost 32.616 noi infecții, azi doar 25.271, dar testele au fost 147.725, cu 43.419 ma puține decât ieri. În Italia, de la începutul epidemiei de coronavirus, cel puțin 960.373 persoane au contractat virusul Sars-CoV-2. Dintre acestea, 41.750 au murit. Astăzi au fost comunicate +356 de decese, față de 331 ieri.

Curba epidemiologică pare să se fi stabilizat cu datele de astăzi, dar presiunea asupra unităților de sănătate devine insuportabilă, până la punctul de a face medicii și asistentele medicale să ceară un blocaj generalizat. Obiectiv: reducerea valului de spitalizări.

Internările sunt în creștere. Pacienții spitalizați cu simptome sunt 27.636 (+1.196, ieri +1.331), în timp ce cei mai grav bolnavi în terapie intensivă sunt 2.849 (+100, ieri +115). Dacă ne uităm la datele persoanelor din secțiile obișnuite ale spitalelor, se apropie de vârful maxim înregistrat pe 4 aprilie în timpul primului val, când 29.010 au fost spitalizați, în timp ce vârful pacienților în terapie intensivă a avut loc pe 3 aprilie cu 4.068 pacienți cu resuscitare.

Aproape toate regiunile au pozitivi pozitive în scădere, din Lombardia, care rămâne cea mai afectată (+4.777), până în Campania (+3.120). Aceeași tendință descendentă, de asemenea, pentru Piemont (+2,876), Toscana (+2,244), Veneto (+2,223), Lazio (+2,153) și Emilia -Romagna (+2.025). Totuși, în contrast, Calabria este cea care marchează recordul său absolut: pentru prima dată depășește pragul de 400 (+443, mai exact).

O singură regiune nu are victime – Basilicata – în timp ce cele cu cele mai multe decese sunt: ​​Lombardia (+99), Piemont (+49), Toscana (+33), Sicilia (+27), Veneto (+21) și Liguria (+ 21). Sub detaliu.

Noile date împing Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria spre zona portocalie.

Potrivit Corriere della Sera, Campania ar putea trece de la zona galbenă la cea roșie mâine, iar Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria vor trece în zona portocalie, începând de miercuri.

Acestea sunt noutățile la „harta riscurilor” de la Covid în Italia, determinate de datele primite de guvern în ultimele ore. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat ordonanța cu noua clasificare.

Harta Italiei desenată de aceste noi categorii – în timp ce se așteaptă decizia privind Campania, așteptată pentru mâine – este, prin urmare, următoarea:

Zona roșie: Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta, Calabria

Zona portocalie: Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata, Umbria, Puglia, Sicilia

Zona galbenă: Basilicata, Campania, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Marche, Molise, Provincia Trento, Sardinia, Toscana, Veneto.

Provincia Bolzano a fost, de asemenea, declarată „zonă roșie” de guvernatorul Kompatscher, chiar dacă clasificarea Ministerului Sănătății nu prevedea restricțiile maxime pentru această zonă.

Reguli pentru diferitele regiuni

Regulile pentru Lombardia, Piemont, Calabria, Valle d’Aosta

Piemontul, Lombardia, Calabria și Valle d’Aosta – pe lângă provincia autonomă Bolzano – sunt plasate în scenariul de severitate maximă și cu un nivel ridicat de risc („roșu”). Prin urmare

– orice mișcare în și din regiune este interzisă (cu excepția cazurilor de necesitate, urgență, sănătate, muncă și educație)

– orice mișcare chiar și pe teritoriul propriu-zis este interzisă (întotdeauna supusă cerințelor de mai sus).

– magazinele cu amănuntul sunt închise, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, chioșcurilor de ziare și a altor magazine;

– baruri, pub-uri, restaurante, gelaterii, patiserii sunt închise: este permisă doar alimentația cu livrare la domiciliu și, până la ora 22, alimentația cu mâncare la pachet

– activitățile sportive sunt suspendate, inclusiv cele desfășurate în centrele sportive în aer liber

– este permis să ieșiți la plimbare lângă casa dvs., respectând distanța de cel puțin un metru față de orice altă persoană și cu obligația unei măști;

– este permis să ieșiți din casă pentru a face activități sportive individuale (alergare, ciclism etc.): în acest caz nu există nicio obligație de a rămâne „lângă casa dvs.”

– Serviciile de îngrijire a copilului, școala elementară și liceul rămân deschise pentru activitățile școlare. Toate celelalte clase vor trebui să recurgă la învățământ la distanță.

Pentru a circula, este necesară o autocertificare.

O puteți descărca AICI

Regulile pentru Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata, Umbria, Puglia, Sicilia

Puglia și Sicilia (de mai multe zile) și, de miercuri, Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria sunt plasate în scenariul intermediar („portocaliu”).

În plus față de „închiderea” de la ora 22:00, valabilă în toată Italia, în aceste zone:

– orice mișcare în și în afara regiunii este interzisă (cu excepția nevoilor dovedite de muncă, sănătate și urgență).

– sunt permise mișcările strict necesare pentru a asigura desfășurarea predării în prezență – adică este posibil să îi duceți pe copii la școală și să mergeți să-i luați – și este permisă întoarcerea acasă sau la reședință;

– orice mișcare către o municipalitate, alta decât cea de reședință, domiciliu sau casă este interzisă, cu excepția nevoilor dovedite de muncă sau de studiu, din motive de sănătate, pentru situații de necesitate sau pentru desfășurarea de activități sau utilizarea serviciilor nesuspendate și indisponibile în propria lor municipalitate;

– barurile, puburile, restaurantele, gelateriile, patiseriile sunt închise, cu excepția cantinelor și a alimentației. Este permisă doar alimentația cu livrare la domiciliu.

Nu este necesară autocertificarea pentru a circula: dacă trebuie să mergeți într-o regiune „roșie” din motive urgente, va fi necesar să o aveți.

Regulile valabile în toate celelalte regiuni

Toate celelalte regiuni rămân într-un scenariu cu risc mai mic – scenariul „galben”. Iată regulile:

– limitarea mișcării oamenilor – „starea de timp” – la 22:00; –

pentru a părăsi casa după ora 22:00, va fi necesară o auto-certificare.

– muzee și expoziții închise

– liceele vor fi obligate să ofere învățământ la distanță

– școlile elementare și gimnaziale vor putea face predare față în față, dar elevii vor trebui să poarte o mască;

– structurile de vânzare medii și mari sunt închise în zilele de sărbătoare și presărbătoare, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare, a tutunelor și a ziarelor de ziare;

– la transportul public capacitatea maximă va fi de 50%;

– zonele de pariuri și jocuri din baruri și tutungerii sunt închise.

Se recomandă insistent ca toată lumea să nu se miște decât pentru motive de muncă, studiu sau sănătate.

Pentru a circula în aceste regiuni, nu va fi necesară nici o autocertificare: în cazul în care este necesar să mergeți într-o regiune „roșie” din motive care nu pot fi întârziate, va fi necesar să o aveți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
spital torino

Torino, un român bolnav de Covid-19 a murit după ce medicii l-au trimis acasă. Procurorii investighează cazul

Echipa PNL Bacau, mesaj pentru diaspora

Mesajul echipei PNL Bacău pentru diaspora: „Avem grijă de familiile voastre și vă așteptăm cu drag acasă, pe cei plecați departe!”