in

Italia amenință UE: bugetul european pe următorii șapte ani, în pericol

Viceprim-ministrul italian Luigi Di Maio a ameninţat Uniunea Europeană că va fi exercitat dreptul de veto în cazul bugetului european pe următorii şapte ani în situaţia în care blocul comunitar nu va susţine Italia în priviţa migraţiei, relatează Euractiv, citată de Mediafax.

„Nu există o dogmă cu privire la aprobarea bugetului multi-anual pentru următorii şapte ani, a cărui aprobare cel mai probabil că o vor grăbi înainte de alegerile europene”, a precizat Luigi Di Maio.

„Nu le vom permite să facă acest lucru şi, dacă situaţia imigraţiei nu se schimbă în viitorul apropiat, exercitarea dreptului de veto este sigură”, a adăugat viceprim-ministrul italian, care are totodată şi funcţia de preşedinte al partidului eurosceptic Mişcarea Cinci Stele.

Declaraţiile oficialului italian au venit la doar câteva zile de la emiterea unor ameninţări cu privire la suspendarea contribuţiei Italiei la bugetul Uniunii Europene – făcute tot de viceprim-ministrul Luigi Di Maio.

Luigi Di Maio nu a avut o retorică populistă şi eurosceptică la fel de agresivă precum cea a lui Matteo Salvini, însă a susţinut renegocierea anumitor reglementări ale Uniunii Europene. El a exclus, însă, ideea unui referendum pentru ieşirea Italiei din zona euro – o idee expusă pentru prima dată de Matteo Salvini.

Conform celor mai recente date ale Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei (din data de 19 august), de la începtul acestui an, în Italia au intrat 19.358 de migranţi. Iar de la 1 ianuarie 2015 până pe 19 august 2018, au pătruns 473.949 de migranţi, al doilea cel mai mare număr din Europa, după cel înregistrat de Grecia – care este dublu.

Aproape toţi migranţii intraţi în Italia provin din Africa, şi au venit pe rute ce pornesc din Tunisia, Libia şi Egipt.

Politica italiană, scăpată de sub control! Salvini și Di Maio, acordul care sperie Europa

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ești pensionar și trăiești în afara țării? Trebuie să trimiți de două ori pe an ”certificatul de viață”

Un vasluian căutat pentru crimă a fost prins după 6 ani, în munţi, lucra ca cioban în Italia