Menu
in

Italia, anul viitor va începe cu prețuri mai mari la țigări, cu cât se vor scumpi până în 2025

Italia, anul viitor va începe cu prețuri mai mari la țigări. Din 2023, prețul pachetelor de țigări va crește. După doi ani în care nu a crescut fiscalitatea, o prevedere inclusă în proiectul de lege bugetară crește așa-numita acciză „specifică”, care în Italia se află la cel mai scăzut nivel din Europa, scrie corriere.it.

Localitate din Italia, denumită ”orașul aurului verde”, oferă 30.000 de dolari și alte beneficii celor care decid să locuiască acolo

Italia, anul viitor va începe cu prețuri mai mari la țigări

Astfel, va fi de la 23 la 36 de euro pentru 1.000 de țigarete în 2023, la 36,50 euro pentru 1.000 de țigarete în 2024 și la 37,00 euro pentru 1.000 de țigarete din 2025. Aceasta implică o creștere de aproximativ 20 de cenți pe pachet în primul an. Și între 10 și 15 cenți în următorii trei ani.

Prin urmare, odată cu noul regulament, se va înregistra o creștere a părții fixe. Ceea ce atrage după sine o scădere automată a părții variabile a accizei și care, în final, se traduce printr-o creștere medie a prețurilor, atât pentru produsele de calitate superioară, cât și pentru cele de calitate inferioară, de aproximativ 20 de cenți pe pachet în primul an și de 10-15 cenți în medie pe parcursul celor trei ani.

Țigări electronice: ce se schimbă

Noua impozitare nu va afecta doar țigările tradiționale, ci și pe cei care folosesc țigări electronice cu tutun încălzit. În acest caz, este de aproximativ 8 cenți pe ml pentru țigările electronice fără nicotină și de aproximativ 13 cenți pe ml pentru produsele cu nicotină.

De asemenea, în ultimii ani, impozitarea tutunului încălzit continuă să crească. Pe parcursul a patru ani, aceasta se ridică la 10-15 cenți. Potrivit unor estimări, în total, operațiunea ar aduce statului peste 100 de milioane de euro pe an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version