in

Localitate din Italia, denumită ”orașul aurului verde”, oferă 30.000 de dolari și alte beneficii celor care decid să locuiască acolo

Localitate din Italia, denumită ”orașul aurului verde” oferă bani și beneficii. Autoritățile locale vor să plătească viitorii locuitori pentru a repopula orașul și chiar pun casele abandonate la vânzare la un preț scăzut.

După casele de un euro și nunțile gratuite, Italia pare să aibă mai mult de un as în mânecă pentru a atrage turiști și potențiali investitori. Un nou oraș italian a decis să scoată carnetul de cecuri pentru a atrage locuitori, oferindu-le chiar și 30.000 de dolari, relatează CNN, citat de capital.fr.

Eforturi disperate de a repopula o regiune din Italia: primești 700 de euro pe lună timp de trei ani, dacă te muți acolo

Localitate din Italia, denumită ”orașul aurului verde” oferă bani și beneficii.

Orașul în cauză este Presicce, o comună cu aproximativ 10.000 de locuitori. E situată în apropiere de Lecce, în Puglia, un loc pitoresc la 15 kilometri de extremitatea sudică a țării și, prin urmare, de mare.

Potrivit autorităților locale intervievate, viitorii proprietari care vor veni și se vor stabili ar urma să primească cei 30.000 de dolari. Li se va propune cumpărarea caselor abandonate pentru modica sumă de 25.000 de dolari. Pe scurt, acestea ar fi fost oferite cu suma mică de bani primită în prealabil.

Aceasta este o necesitate pentru municipalitate, care își vede populația scăzând de la an la an. Rata natalității este, de asemenea, în scădere. „În centru sunt multe case goale, construite înainte de 1991, și am dori ca acesta să revină cu noi locuitori”, a declarat un consilier local pentru CNN.

Alte beneficii propuse

Oferta nu este încă implementată în totalitate. Dar ar trebui să fie în următoarele săptămâni. „Finanțarea totală este împărțită în două părți. O parte pentru achiziționarea unei case vechi din centrul orașului, iar cealaltă pentru modernizarea acesteia”, adaugă municipalitatea. Aceste fonduri sunt disponibile datorită fuziunii cu localitatea Acquarica del Capo în 2019.

În total, primește aproximativ un milion de euro în fiecare an. Pentru a atrage noi locuitori, primăria a introdus și alte avantaje, în special avantaje fiscale, precum și bonusuri pentru familiile cu bebeluși și copii.

Construit de călugări în Evul Mediu, Presicce încă mai conține cripte antice și mori de măsline subterane. Este cunoscut sub numele de „orașul aurului verde”, datorită plantațiilor sale înfloritoare de măslini. Dar este cunoscută și pentru vinul său. În multe clădiri istorice, unii locuitori au acces la subteran.

În centrul tipic al orașului, clădirile maiestuoase sunt decorate cu balcoane aurii și curți frumoase. Orașul se bazează, de asemenea, pe festivalurile sale anuale, care prezintă muzică populară, dansuri sau meșteșuguri vechi.

Este, de asemenea, un punct de plecare pentru excursii pe jos și cu bicicleta. Pentru cei cărora le place!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 20 In medie: 4.1]

Nebunie la Veneția, un român a furat un inel și apoi s-a baricadat gol într-o biserică

polizia arezzo

Jaf de sute de mii de euro la Arezzo, ”comando” de șase români, a ținut ostatecă o familie de bijutieri, pradă în diamante și pietre prețioase