in

Nebunie la Veneția, un român a furat un inel și apoi s-a baricadat gol într-o biserică

S-a dezbrăcat în biserică din centrul Veneției, după ce a furat un inel. A fost nevoie de un număr impresionant de agenți pentru a-l scoate și a-l trimite la psihiatrie. Timp de câteva ore sâmbătă în centrul Veneției a fost nebunie totală.

Nebunie în centrul Veneției

Centrul orașului, între San Marco și Rialto, a fost practic blocat timp de trei ore și jumătate din cauza unui bărbat tulburat care se dezbrăcase complet în biserica San Zulian și fugea prin altar și strană, urmărit de forțele de ordine și personalul medical Suem 118.

Protagonistul este un tânăr român, care evident avea probleme psihiatrice considerabile care au culminat cu o agresiune extremă. Faptul s-a petrecut între orele 11 și 14.30 la câțiva pași de locul unde ministrul Salvini s-a întâlnit cu primarul, președintele Regiunii, prefectul în problema salvgardarii orașului, scrie Il Gazzettino.

Rătăcea prin zonă de câteva zile

În zonă, cei care lucrează acolo îl observaseră deja rătăcind ciudat de câteva zile, dar nu s-a alarmat nimeni.
Sâmbătă dimineață, bărbatul s-a prezentat într-un magazin de artizanat venețian întrebându-l pe proprietar „Poți să-mi arăți inelele?”, indicând clar că caută aur. Vânzătorul, care devenise suspicios, a scos niște inele din argint placat cu aur, „clientul” și-a pus unul pe deget și apoi a plecat. Comerciantul a decis să evite confruntarea, deoarece văzuse poate din privire că ceva nu este în regulă și a sunat la poliția locală. Agenții au sosit imediat, dar românul a reușit mai întâi să scape și apoi să reapară în incinta bisericii San Zulian, unde a oferit un spectacol trist.

Dezbrăcat în biserică

Intrat în biserică, și-a scos toate hainele, rătăcind pe lângă stranele rezervate credincioșilor și uitându-se urât spre cei care îl observau, unii cu frică și alții cu dispreț. La fața locului s-a aflat și rectorul și parohul parohiei San Moisè și San Salvador, Don Roberto Donadoni.
«Pe la 11 – spune el – de la camere am văzut că au fost mișcări ciudate în biserică. După două minute confirmarea: ma sună sacristanul spunând că era o persoană în lenjerie intimă, așa că mă grăbesc acolo. Se vedea că era un dezechilibrat psihic și că era foarte agresiv.

Eforturile patrulelor de poliție de a-l îmblânzi și de a-l convinge să se îmbrace și să iasă s-au dovedit inutile: nu a vorbit și a continuat să ocolească biserica, oprindu-se în fața altarului.

La un moment dat, un polițist mi-a cerut să încerc să-l conving. M-am apropiat de el spunându-i că sunt acolo să-l ajut și am observat că plânge. Dar nu s-a lăsat. L-am luat – continuă el – în fața altarului Madonei, i-am spus „știi cine este acesta? Ea este mama lui Isus”. Dar nu vorbea și s-a aruncat la pământ. „De ce faci așa? – l-am întrebat – și a rostit un singur cuvânt pe care l-am putut înțelege: tată. Până la urmă, după ce l-a convins să se îmbrace, la ieșirea din biserică mi-a făcut semn că vrea să-mi taie gâtul”.

Nici afară, însă, nu a fost ușor să-l rețină pe bărbat, în ciuda numărului de ofițeri implicați. Campo della Guerra și podul au rămas aproape închise, iar afacerile (gondole, baruri, restaurante) nu au putut funcționa până aproape de ora 15.00.
Bărbatul a fost apoi dus la psihiatrie pentru investigații. Inelul a fost recuperat și returnat.

Un român s-a spălat pe picioare într-o fântână celebră din centrul Romei: amendat cu 500 de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, bonus de până la 20 de mii de euro pentru cei care se căsătoresc. Vor avea acces cei care sunt cetățeni de 10 ani

oras presicce

Localitate din Italia, denumită ”orașul aurului verde”, oferă 30.000 de dolari și alte beneficii celor care decid să locuiască acolo