in

Italia, bonus de până la 20 de mii de euro pentru cei care se căsătoresc. Vor avea acces cei care sunt cetățeni de 10 ani

Bonus pentru căsătorie în Italia. Lega propune un bonus de relansare a căsătoriilor care poate ajunge la 20.000 de euro. La acest bonus au acces cetățenii rezidenți în Italia de cel puțin 10 ani și cu un ISEE care nu depășește 23.000 de euro.
>>> Italia, dragostea nu are vârstă: Un tânăr de 19 ani și-a cerut în căsătorie iubita, care are 76 de ani

Bonus pentru căsătorie în Italia

Introducerea unui „ bonus de căsătorie” de până la 20.000 de euro pentru a ajuta cuplurile tinere care intenționează să celebreze o căsătorie religioasă. Dar nu numai celor care se căsătoresc la biserică.

Acesta este conținutul unui proiect de lege depus la Cameră de deputații Ligii Domenico Furgiuele, Simone Billi, Ingrid Bisa, Alberto Gusmeroli și Erik Pretto. Obiectivul declarat al operațiunii este de a reechilibra decalajul dintre căsătoriile civile și cele religioase.

Bonus pentru toate căsătoriile

„Proiectul de lege care vizează încurajarea sectorului căsătoriilor și care prevedea un bonus destinat doar cununiilor religioase, se va extinde în mod firesc la toate căsătoriile în cadrul dezbaterii parlamentare, indiferent dacă acestea sunt celebrate. în biserică sau nu ”. Astfel deputatul Legii Domenico Furgiuele, primul semnatar al proiectului de lege.

Potrivit deputaților Carroccio, motivele „care țin cuplurile tinere departe de altar și care le determină să ia în considerare numai și exclusiv căsătoria civilă” sunt în principal de natură economică: „Căsătoria civilă – susțin ei, după cum relatează La Repubblica – este în în sine o sărbătoare mai puțin oneroasă decât o căsătorie religioasă ”.

Concret, formula prevede deducerea a 20 la sută din cheltuielile aferente săvârșirii căsătoriei religioase, precum podoabe în Biserică, inclusiv flori decorative, invitații și broșuri, haine pentru miri, serviciu de catering, coafură și serviciul de machiaj, serviciul de reporter de nuntă.

Beneficiarii ar fi mai ales cupluri tinere sub 35 de ani, Isee referindu-se la veniturile declarate la 31 decembrie 2022 care nu depășesc 23.000 de euro și nu depășesc 11.500 de euro de persoană. Cheltuielile deductibile aferente sărbătoririi nunții se stabilesc în sumă maximă de 20.000 de euro și se acordă în cinci rate anuale egale, relatează fanpage.it.

Cheltuielile trebuie să fie efectuate pe teritoriul statului italian și, în sfârșit, beneficiarii bonusului trebuie să dețină cetățenia italiană de cel puțin zece ani.

Bonusul de căsătorie ar costa în total 716 milioane de euro bugetul statului, adică 143,2 milioane pentru cele cinci rate anuale.
>>> Catania, o româncă de 49 de ani s-a măritat cu un bătrân italian de 90 de ani, instanța a decis anularea căsătoriei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român s-a spălat pe picioare într-o fântână celebră din centrul Romei: amendat cu 500 de euro

Nebunie la Veneția, un român a furat un inel și apoi s-a baricadat gol într-o biserică