in

Italia: Deplasările între regiuni vor fi interzise în perioada sărbătorilor. Alte restricţii urmează să fie anunţate

Italia anunţă noi restricţiile pentru perioada sărbătorilor . Guvernul de la Roma a decis să introducă limitări stricte la călătoriile de Crăciun şi Anul Nou, în încercarea de a ţine sub control răspândirea coronavirusului, scrie Agerpres.

Concret, guvernul a decis să interzică deplasările între regiuni începând cu 21 decembrie.

De asemenea, cetăţenii nu vor putea să călătorească spre locuinţele lor de vacanţă de pe litoral sau de la munte. Interdicţia va fi valabilă până la 6 ianuarie.

Sunt posibile însă şi excepţii, pentru muncă, motive sanitare şi alte urgenţe. Cetăţenii vor putea totuşi călători pentru a se întoarce la locuinţa lor principală.

Regulile vor fi înăsprite încă o dată pentru Crăciun şi Anul Nou. Autorităţile îndeamnă populaţia să nu călătorească în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 ianuarie, ci să rămână în oraşele şi comunităţile lor. Există însă şi aici excepţii pentru deplasarea la locul de muncă sau pentru alte situaţii de urgenţă.

În prezent, în Italia există un lockdown parţial, cu trei tipuri de zone de risc. În zonele roşii, cetăţenii trebuie să rămână în casă, dacă este posibil. Până acum, totuşi, cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc (zonele galbene).

Potrivit ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, acest tip de clasificare pe culori ar urma de principiu să fie menţinut. Însă sunt aşteptate restricţii pentru Crăciun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fetiță de 3 ani RĂPITĂ de la mama ei, tatăl român a fugit spre Calabria, prins de poliție pe autostradă

Maia Sandu a anunțat pe cine susține la alegerile parlamentare din România: ”Noi susținem PNL”