in

Italia devine ROȘIE de „Befana”, iată ce puteți face pe 6 ianuarie. Amenzi de 1.000 de euro pentru nerespectarea regulilor

„Befana” în lockdown, Italia revine azi în zona roșie, așa cum prevede decretul Guvernului din 3 decembrie, care a prevăzut blocajul de Crăciun, în vigoare în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie.

Circulația între regiuni este interzisă, doar magazinele de produse alimentare și de primă necesitate sunt deschise, plimbările se pot face doar lângă casă, activitățile sportive strict de unul singur. O dată pe zi puteți vizita rude sau prieteni, de la 5 la 22, cel mult două persoane din afara nucleului familial (însoțiți de copii sub 14 ani sau care locuiesc cu persoane cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente).

Italienii sărbătoresc pe 6 ianuarie Befana (Epifania), comemorând ziua când cei trei înțelepți au sosit la iesle, aducând daruri pentru Isus.

În noaptea dinainte sosește vrăjitoare cunoscuta sub numele de „La Befana”, cu jucării și dulciuri pentru copiii buni și bucăți de cărbune pentru cei răi. Copiii își atârnă ciorapii în seara zilei de 5 ianuarie, în așteptarea Befanei

Iată regulile care trebuie respectate pe 6 ianuarie, pentru a evita sancțiunile administrative de până la o mie de euro prevăzute de reguli.

Dacă ieșiți, trebuie să puteți demonstra că mișcarea se încadrează în cele permise, prin intermediul unei declarații pe propria răspundere. Veridicitatea declarațiilor poate fi supusă unor verificări ulterioare, iar declararea falsului constituie infracțiune.

Palazzo Chigi a confirmat că, chiar și pe 6 ianuarie, ziua Bobotezei, este necesar să vă întoarceți acasă până la ora 22, chiar și după vizitarea prietenilor sau a rudelor. Motivele care justifică călătoriile de noapte între orele 22:00 și 05:00 rămân exclusiv cele de muncă, necesitate sau sănătate.

Este posibil să vizitați rude sau prieteni: pot fi primite maximum două persoane care nu conviețuiesc, care vor trebui să plece acasă până la 22:00 sau să rămână peste noapte. Una dintre excepțiile identificate de guvern permite, o dată pe zi, mișcarea de a vizita rude sau prieteni, chiar și în alte municipalități (începând cu 7 ianuarie numai în propriul municipiu), dar întotdeauna în aceeași regiune. Se pot face vizite între 5 și 22, până la maximum două persoane. Cei care fac vizite pot aduce în continuare cu ei copii sub 14 ani și persoane cu dizabilități care locuiesc cu ei.

De asemenea, puteți merge la slujbă în ziua Bobotezei, amintindu-vă că întoarcerea acasă este permisă până la ora 22. Conferința Episcopală Italiană a reamintit că în zilele din zona roșie, lăcașurile de cult trebuie să fie identificate „printre cele mai apropiate de casă”. Se prevede reducerea intrărilor în lăcașurile de cult, în conformitate cu distanțarea. Utilizarea măștii este obligatorie.

Pe întreaga perioadă de vacanță, vizitele unei unități familiale cu membrii care locuiesc împreună la locuințe secundare sunt întotdeauna permise, de la 5 la 22, în propria regiune și interzise în alte regiuni. Este permisă mutarea la a doua locuință, a unei singure unități familiale coabitante.

Călătoria pentru turism într-o altă regiune nu este permisă. În zonele roșii, magazinele care vând alte produse decât produse alimentare sau produse de primă necesitate sunt închise. Centrele comerciale închise. Livrarea la domiciliu a produselor este permisă și pentru magazinele închise, în conformitate cu cerințele de sănătate și igienă atât pentru ambalare, cât și pentru transport, dar cu vânzarea la distanță fără redeschiderea localului.

Activitățile de catering sunt suspendate (baruri, pub-uri, restaurante, înghețate, patiserii). Cateringul cu livrare la domiciliu este permis și cateringul cu mâncare la pachet până la 22:00, cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere.

Activitatea fizică individuală este permisă, dar numai în vecinătatea casei, respectând distanța de cel puțin un metru față de orice altă persoană și cu obligația de a folosi o mască. De asemenea, este permisă desfășurarea de activități sportive exclusiv în aer liber și sub formă individuală, respectând distanța de cel puțin doi metri de alte persoane.

Cei care se întorc în Italia între 21 decembrie 2020 și 6 ianuarie 2021 din motive care nu sunt necesare (deci nu pentru muncă, urgență absolută, sănătate), după ce au stat sau au tranzitat Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda , Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Principatul Monaco, trebuie, la intrarea în Italia, să completeze autodeclarația și să se supună autoizolării și supravegherii sănătății timp de 14 zile.

Ministerul de Interne a intensificat controalele. În cazul încălcării celor mai stricte interdicții de călătorie prevăzute în următoarele vacanțe, se aplică o penalitate administrativă de la 400 la 1.000 de euro, care poate fi majorată până la o treime dacă încălcarea se produce prin utilizarea unui vehicul.

De la 7 ianuarie, intră în vigoare noi măsuri restrictive prevăzute de decretul aprobat în noaptea de 4 ianuarie de Consiliul de Miniștri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vestita ciocolată românească „ROM”, interzisă în Italia. Decizia ministerului italian al Sănătății

Il Messaggero: Guvernul Italiei are în vedere extinderea stării de urgență până în iulie