in

Italia, în ultimul an a fost asaltată de turiști, cea mai mare cifră înregistrată vreodată

Italia, în ultimul an a fost asaltată de turiști, cea mai mare cifră înregistrată vreodată. Turismul în Italia a atins un nivel record anul trecut iar străinii au reprezentat majoritatea vizitatorilor, pentru prima dată după pandemia de COVID-19, arată datele publicate marţi de Institutul naţional de statistică (ISTAT), transmit agențiile de presă.
>>> Rimini, se deschide un hotel fără angajați ”Prețuri mai mici, dar confort, aici nu este nevoie de muncitori sezonieri”

Italia, în ultimul an a fost asaltată de turiști

Sosirile înregistrate în unităţile de cazare, precum hoteluri, au crescut cu 13,4% în ritm anual, până la peste 134 de milioane în 2023, cea mai mare cifră înregistrată vreodată. De asemenea, numărul total al înnoptărilor în unităţile de cazare a crescut şi el cu aproape 10% până la 451 de milioane.

După o perioadă în care turismul intern a fost predominant, după pandemia din 2020, turiştii străini au fost responsabili din nou pentru majoritatea înnoptărilor.
>>> Românca din Italia care nu-și găsea de muncă pentru că era supercalificată a deschis o afacere de succes: „Nu renunțați la visele voastre”

Italia, care de mult timp este o destinaţie favorită a turiştilor din întreaga lume, încearcă să reglementeze numărul de vizitatori în unele din principalele sale atracţii turistice în perioade de vârf. De exemplu, Veneţia a început să perceapă o taxă de intrare de cinci euro pentru cei care vizitează oraşul doar pentru o singură zi, în cele mai aglomerate perioade ale anului, şi mai multe alte destinaţii au luat măsuri pentru a evita să fie sufocate de turişti.

Datele publicate de ISTAT arată că Lazio şi Lombardia au fost regiunile care au înregistrat cele mai puternice creşteri ale turismului, de la un an la altul, graţie unei creşteri susţinute a numărului de vizitatori în Roma şi Milano.

Prezenţa turiştilor străini a fost cea mai puternică în nord-estul Italiei, unde sunt oraşe precum Veneţia, şi mai slabă în sudul peninsulei, citează Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Settimo Torinese: a fost pusă piatra de temelie a noii biserici ortodoxe române. „Simbol de mândrie pentru această comunitate”

Escroci români la Bolzano strâng donații pentru asociații inexistente. „Nu le dați bani”