in

Rimini, se deschide un hotel fără angajați ”Prețuri mai mici, dar confort, aici nu este nevoie de muncitori sezonieri”

Rimini, se deschide un hotel fără angajați ”Prețuri mai mici, dar confort, aici nu este nevoie de muncitori sezonieri”. Hotelul Homie se deschide cu 41 de camere: un singur angajat la recepție, servicii de curățenie și catering externalizate. Să ajungi la gara din Rimini și, în timp ce te îndrepți spre hotel, să descoperi prin SMS că cheia de la camera ta se va debloca la 200 de metri de intrare. Acesta este un exemplu de robotică aplicată la Horeca (hotel, restaurant și cafenea) care a aterizat pe Riviera Romagna, la hotelul Homie, deschis pe 22 mai în inima „salonului bun” al orașului, Marina Centro, la câțiva pași de noul belvedere din Piazzale Kennedy.
>>> Român de succes din Italia: Gabriel este director la Spa-ul unui prestigios hotel din Roma

Rimini, se deschide un hotel fără angajați

Potrivit corrierebologna.it, hotelul este administrat de lanțul Lindbergh Hotels al președintelui Nardo Filippetti și a fost deja supranumit „hotelul fără personal”. Și, în parte, acest lucru este adevărat chiar dacă, până la proba contrarie, o persoană de la recepție este întotdeauna prezentă în hotel. Cu siguranță este corect să vorbim despre „hotelul fără lucrători sezonieri” pentru a contextualiza deschiderea acestui nou stabiliment din Rimini, unde vechea dezbatere privind lipsa de lucrători „de vară” se desfășoară la porțile verii care se apropie, așa cum se întâmplă de zece ani încoace.

Cele 41 de camere și serviciile externalizate: cum funcționează

La Homie nu există bucătării – deși acest lucru nu mai este o noutate în industria hotelieră – și, prin urmare, nu există bucătari sau chelneri. Nici femei de serviciu, care sunt, desigur, asigurate în cele 41 de camere pe care le are hotelul, dar datorită unor contracte cu companii externe specializate. Micul dejun este garantat pentru cei care îl solicită datorită unui acord cu o brutărie din apropiere, care livrează cutii la hotel pentru oaspeți. În camere – izolate fonic – televizoarele sunt dotate cu abonamente de televiziune cu plată, în spațiile comune există zone de coliving și coworking deschise nu doar pentru oaspeții care înnoptează, ci și pentru cei simpli, iar cafeaua este „marca” Starbucks.
>>> Frații Pavăl de la Dedeman cumpără un megahotel în Italia, cu 167 de camere. „Aici a stat Churchill”

Proprietarii: „Vrem să atragem turiștii tineri”.

Pentru proprietari, nu este o chestiune de pionierat, ci o chestiune de clientelă: investiți în confort și reduceți personalul și găsiți clientela potrivită. „Un hotel cu un personal redus a fost o realizare pentru noi și nu a fost o premisă”, explică vicepreședintele Lindbergh Hotels, Marco Filippetti, „pentru că vrem să atragem turiști tineri și cupluri tinere care caută un hotel unde să se cazeze cu un confort maxim: calitate maximă în ceea ce privește camerele, paturi duble. O clientelă exigentă din acest punct de vedere, inteligentă și care nu are nevoie de servicii țintite în ceea ce privește asistența front office sau a personalului”.

„Oferim un lux accesibil”

Lanțul operează opt hoteluri în Italia, iar două, inclusiv Homie, sunt deținute. Și majoritatea sunt de lux, care la Homie din Rimini este oferit într-un format „fără personal” și, prin urmare, mai accesibil. „Avem două unități în Pesaro, trei în Sicilia, un hotel în Perugia și unul în Marina di Butera. Vorbim de hoteluri de patru stele superioare și de cinci stele”, explică Marco Filippetti. Aterizarea pe Riviera Romagna a fost o alegere maturizată cu ceva timp în urmă. „Și ponderată”, explică el, „în vară este de prisos să explicăm motivele care ne-au convins să investim în acest oraș. Această zonă se descurcă foarte bine, la nivel de târguri și conferințe, Rimini ni se pare un loc interesant pentru a ține hotelul deschis pe tot parcursul anului”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românca din Italia care nu-și găsea de muncă pentru că era supercalificată a deschis o afacere de succes: „Nu renunțați la visele voastre”

Furturi în 23 de magazine din nord-estul Italiei, peste 1,1 milioane de euro pradă, șapte români arestați