Menu
in

Italia invincibilă, portarul Donnarumma ales cel mai bun jucător al Euro 2020

Italia invincibilă, portarul Donnarumma ales cel mai bun jucător al Euro 2020

Italia a triumfat pe Wembley datorită succesului la penalty-uri împotriva Angliei. Al doilea titlu continental pentru echipa națională, care după 1-1 din timpul regular de joc, cu golurile lui Shaw și Bonucci, a profitat de loteria loviturilor de departajare.

Naționala antrenată de Roberto Mancini este campioană europeană. Azzurri au învins Anglia la penalty-uri în finala de la Wembley, obținând astfel al doilea succes continental din istoria lor după cel din 1968.

După golul fulgerător al lui Shaw, în a doua repriză Italia a egalat, cu Bonucci. La loviturile de departajare, greșelile lui Rashford, Sancho și Saka au fost decisive, combinate cu paradele spectaculoase ale super-portarului Donnarumma, care a făcut ca șuturile eșuate ale lui Belotti și Jorginho să fie mai puțin grave.

Italia este noua CAMPIOANĂ a Europei! Victorie dramatică la penalty-uri, portarul Donnarumma, eroul finalei

Gigio Donnarumma, 22 ani, a fost eroul Italiei în finala Campionatului European. Fostul portar al Milanului a fost ales de UEFA drept cel mai bun jucător al Euro 2020, potrivit Corriere dello Sport.

„Am fost extraordinari. Suntem fericiți – cuvintele lui Donnarumma la televiziunea Rai -. Nu am renunțat nici un centimetru. Știți cu toții de unde am plecat. Este un lucru incredibil, suntem o echipă fantastică și o merităm.”

Gigio, fost portar la Milan, va juca la Paris Saint-Germain de anul viitor.

Portarul Donnarumma ales cel mai bun jucător al Euro 2020

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version