in

În Italia la muncă, pentru 75 de cenți pe oră. Un nou lot de sclavi români pe plantațiile din Sicilia VIDEO

Un nou caz de sclavie în Sicilia. Poliția din Ragusa a arestat la Vittoria 4 întreprinzători sicilieni, pentru că țineau în sclavie zeci de muncitori, între care 32 de români. Condițiile de muncă și viață erau mizerabile.

Polițiștii au constatat nenumărate încălcări ale legislației siguranței în muncă, a normelor de igienă, de protecție a mediului, a normelor fiscale și previdențiale. Polițiștii au găsit minori fără nicio protecție care munceau la irigarea cu substanțe chimice fertilizante, extrem de toxice. În locuințe improvizate locuiau și familii, multe cu copii mici, ceea ce a dus la intervenția serviciilor sociale din Vittoria.

În total s-au găsit nereguli la șapte firme agricole, care nu respectau normele legale. Pe lângă cei patru arestați, alte patru persoane au fost denunțate. Zilierii erau constrânși să accepte condiții de muncă nefavorabile: plătiți 75 de cenți pe oră, la negru, fără sisteme de protecție individuală, fără servicii igienice, fără instructaj de folosure a substanțelor chimice. Pentru locuințele mizerabile, muncitorilor li se reținea 2 euro pe noapte.

Matteo Salvini somează România și Bulgaria: «Nu mai trimiteți sclavi în Europa». Reacția MAE: «Inacceptabil»

Un nou caz de sclavie în Italia, români exploatați de „caporali” români, ministerul diasporei în alertă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragediile vitezei. Mercedes răsturnat într-un canal, doi români morți la Ghedi (Brescia)

Fregata „Regele Ferdinand” în vizită la Taranto, întâlniri importante ale ofițerilor și diplomaților români cu autoritățile italiene