in

Italia prelungește controalele la frontiera cu Slovenia până în 2024: ”Doar 10 zile nu sunt suficiente”

Italia prelungește controalele la frontiera cu Slovenia până în 2024: ”Doar 10 zile nu sunt suficiente”. Controalele la granița dintre Italia și Slovenia vor continua și anul viitor. Acest lucru a fost declarat ieri de ministrul italian de interne, Matteo Piantedosi, în timpul unei sesiuni de întrebări în fața parlamentului de la Roma. Piantedosi s-a referit la pericolul ca printre refugiații care sosesc pe ruta balcanică să se afle teroriști.
>>> Citește și: Adio, Schengen: Guvernul italian reintroduce controalele la granița cu Slovenia

Italia prelungește controalele la frontiera cu Slovenia până în 2024

Italia este conștientă de importanța liberei circulații a persoanelor în spațiul Schengen și va acționa pentru a o restabili cât mai curând posibil. Cu toate acestea, ”controalele la frontieră limitate la zece zile nu vor fi suficiente”, a spus Piantedosi, citat de ORF.

Italia a introdus sâmbătă controale polițienești la granița sa cu Slovenia pentru o perioadă inițială de zece zile, suspendând libera circulație a persoanelor care se aplică în mod normal în majoritatea țărilor Uniunii Europene în cadrul Acordului Schengen.

După atacul Hamas asupra Israelului și atacurile unor islamiști în Franța și Belgia, guvernul de la Roma a declarat că pericolul unor acte violente în interiorul UE a crescut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Manola Maira moartă subit

Napoli, se simte rău în mașină: Adio unei tinere mame de 35 de ani. „O persoană sinceră, iubitoare”

Furt de motorină de la camioane

Furau motorină de la camioanele dintr-o parcare de pe centura Torino: doi români arestați în flagrant