in

Italia SE ÎNCHIDE după ora 22.00, noul decret al Guvernului. Bilanț uriaș, 28.244 de cazuri noi și 353 de decese

În Italia, de la începutul epidemiei de coronavirus, cel puțin 759.829 persoane (+28.244 față de ieri, când au fost 22.253) au contractat virusul Sars-CoV-2. Dintre aceștia, 39.412 au murit (+353, ieri +233) și 302.275 au fost externate (+6.258, ieri +3.637).

În prezent, subiecții pozitivi sunt 418.142 (+21.630, ieri +18.383). În total numărul infectaților din Italia (inclusiv decedații și cei videcați) a ajuns la 759.829.

Au fost 182.287 teste, cu 46.556 mai multe decât ieri, când au fost 135.731. Rata de pozitivitate este de 15,49% (din 100 tampoane efectuate 15 au fost pozitive); ieri a fost 16,39%. Acest procent oferă o idee despre progresul infecțiilor, indiferent de numărul de teste efectuate.

Infecțiile au crescut în 24 de ore față de ieri, grație unui număr mai mare de teste, fără a se apropia de recordul absolut din 31 octombrie (au fost 31.758 de cazuri noi cu o rată pozitivă de 15%). Curba epidemiologică crește, dar pare mai puțin rapidă, așa încât rata de pozitivitate scade de la 16 la 15%.

Pacienții internați cu simptome sunt 21.114 (+1.274, ieri +938), în timp ce cei mai grav bolnavi în terapie intensivă sunt 2.225 (+203, ieri +83).

Reamintim că vârful internărilor a avut loc pe 4 aprilie cu 29.010 persoane în spital și vârful pacienților în terapie intensivă a avut loc pe 3 aprilie cu 4.068 pacienți în aceste secții.

Nou decret al guvernului

Pentru a combate răspândirea necontrolată a virusului și a evita prăbușirea unităților de sănătate – 8 regiuni se află la pragul critic de 30% din locurile ocupate în terapie intensivă – guvernul se pregătește să emită un nou decret. Documentul ar trebui să fie semnat de Giuseppe Conte în seara aceasta.

Iată ce conține, potrivit informațiilor de la această oră, conform Corriere della Sera:

giuseppe conte

«Între orele 22.00 și 5.00 sunt permise numai călătoriile motivate de necesități dovedite de muncă, de situații de necesitate sau din motive de sănătate. În orice caz, este recomandat tuturor persoanelor fizice, pe tot parcursul zilei, să nu călătorească cu mijloace de transport publice sau private, cu excepția deplasării pentru muncă, studiu, motive de sănătate sau situații de necesitate. sau pentru a desfășura activități sau a utiliza servicii nesuspendate „.

„Școlile gimnaziale de gradul II adoptă forme flexibile în organizarea activităților de predare, astfel încât 100 la sută din activități se desfășoară prin utilizarea predării digitale integrate. Expozițiile și serviciile de deschidere publică a muzeelor ​​și a altor institute și locuri culturale sunt suspendate „

„Activitatea didactică și educațională pentru primul ciclu de educație și pentru serviciile educaționale pentru copii continuă să se desfășoare în prezență, cu utilizarea obligatorie a dispozitivelor de protecție respiratorie cu excepția copiilor cu vârsta sub șase ani și pentru persoanele cu patologii sau dizabilități incompatibile cu utilizarea măștii. Cursurile de formare publice și private pot avea loc doar de la distanță ».

„În zilele de sărbătoare și în zilele anterioare sărbătorilor, structurile de vânzare medii și mari sunt închise, precum și unitățile comerciale din centrele comerciale și piețe, cu excepții. Închiderea nu este prevăzută pentru farmacii, parafarmacii, centre de sănătate și puncte de vânzare pentru produse alimentare, tutun și chioșcuri de ziare; activitățile serviciilor de catering (inclusiv baruri, pub-uri, restaurante, înghețate, patiserii) sunt permise de la 5.00 la 18.00; consumul la masă este permis pentru maximum patru persoane pe masă, cu excepția cazului în care locuiesc toți împreună; după ora 18.00 este interzis consumul de alimente și băuturi în locuri publice și deschise publicului; cateringul în hoteluri și alte facilități de cazare este permis fără limite de timp, limitat la clienții săi, care sunt cazați acolo; alimentația cu livrare la domiciliu este întotdeauna permisă, în conformitate cu reglementările de igienă și sănătate atât pentru ambalare, cât și pentru activitățile de transport, precum și alimentația cu mâncare până la ora 22.00, cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere „.

„În mijloacele de transport public local și transport feroviar regional, cu excepția transportului școlar dedicat, este permis un factor de umplere de cel mult 50%”

Zone cu închidere totală

Pentru regiuni sau zone aflate într-un „scenariu de tip 3”, se prevăd măsuri și mai drastice.

În aceste regiuni se aplică închiderea totală timp de 15 zile (nu doar nocturnă):

a) orice mișcare în și din teritoriile menționate la alineatul (1) este interzisă, cu excepția mișcărilor motivate de cerințe dovedite de munca sau situațiile de nevoie sau din motive de sănătate. Întoarcerea la domiciliu, acasă sau reședință este permisă;

b) Orice deplasare prin mijloace de transport publice sau private către o municipalitate diferită de cea de reședință, domiciliu sau domiciliu este interzisă, cu excepția nevoilor dovedite de muncă sau de studiu, din motive de sănătate, pentru situații de necesitate sau pentru a desfășura activități sau a utiliza servicii nesuspendate care nu sunt disponibile în acea municipalitate.

c) activitățile serviciilor de catering (inclusiv baruri, pub-uri, restaurante, gelaterii, patiserii) sunt suspendate, cu excepția cantinelor și a alimentației continue pe bază contractuală, cu condiția ca protocoalele sau liniilor directoare care vizează prevenirea sau limitarea contagiunii.

Numai alimentația cu livrare la domiciliu este permisă, în conformitate cu reglementările de sănătate și igienă, atât pentru ambalare, cât și pentru activitățile de transport, precum și alimentația cu mâncare până la ora 22.00, cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere. În orice caz, magazinele de alimente și băuturi situate în zonele de servicii și alimentare cu combustibil amplasate de-a lungul autostrăzilor, în spitale și în aeroporturi rămân deschise, cu obligația de a asigura în orice caz respectarea distanței interpersonale de cel puțin un metru „

Regiunile in care s-ar putea aplica imediat măsurile mai stricte, de scenariul 3, sunt Lombardia, Piemonte, Calabria și Puglia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Suntem traci”, delirul unor români din diaspora care nu au vrut să prezinte pașapoartele la graniță – VIDEO

Italia trimite militari la graniţe pentru a preveni atacurile teroriste