in

Italia, sesiune online de informare pentru îngrijitoare și asistente familiale, iată când și cum puteți participa

Italia, sesiune online de informare pentru îngrijitoare și asistente familiale, iată când și cum puteți participa.

Ambasada României în Italia organizează joi, 30 iunie 2022, de la ora 19.00 la 20.00, o nouă sesiune online de informare pe teme de muncă, pe pagina de Facebook a instituției, adresată comunității românești din Italia.

Subiectul abordat vizează drepturile și obligațiile asistenților familiali. Evenimentul live poate fi accesat la următorul link: https://fb.me/e/1j2P9wBSr.

Italia, sesiune online de informare: CÂND ȘI UNDE?

Vă invităm joi, 30 iunie 2022, de la ora 19.00 la 20.00, la a doua întâlnire online cu Întrebări & Răspunsuri adresate atașatului pe probleme de muncă și sociale pe pagina de Facebook a Ambasadei.

CE SUBIECTE VOR FI ABORDATE?

Sesiunea va fi dedicată problematicii legate de drepturile și obligațiile asistenților familiali: contractul colectiv de muncă de la nivel național și contractul individual de muncă, programul de lucru, orele de muncă suplimentară, odihna zilnică și săptămânală, concediul de odihnă, dreptul la pensie și alte prestații sociale,  instituțiile italiene care pot acorda sprijin în situațiile în care apar dificultăți în derularea unui raport de muncă ori asistență pentru obținerea prestațiilor de securitate socială

CUM ADRESAȚI ÎNTREBĂRILE?

Scrieți întrebările dvs. în comentarii la momentul începerii sesiunii live pe Facebook (pe pagina Ambasadei) și colega noastră vă va răspunde.

Reamintim că pentru mai multe informații puteți accesa secțiunea Muncă și afaceri sociale de pe pagina web a Ambasadei: http://roma.mae.ro/node/1010

Pentru probleme specifice aveți la dispoziție adresa de e-mail a atașatului pe probleme de muncă și sociale: [email protected].

Sesiunile live de informare se înscriu în seria demersurilor de consolidare și diversificare a activității Biroului Atașatului de muncă și protecție socială din cadrul Ambasadei. Campania de informare derulată de Ambasadă în mediul online se extinde inclusiv prin deplasări în teritoriu unde atașatul pe probleme de muncă poartă un dialog direct cu cetățenii români, în cadrul sesiunilor interactive de informare, anunțate periodic pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
plaja falconara

Italia, româncă salvată în ultimul moment de la înec. ”Încet-încet, am reușit să o facem să respire”

Secetă, interzisă a doua spălare a părului la coafor în zona Bologna