in

Italia, vremuri grele pentru cei cu datorii: ”Noua” Equitalia, de la 1 iulie, Fiscul îți va lua bani direct din cont, salariu sau pensie

De la 1 iulie 2017 poprirea contului curent devine mai facilă și rapidă în cazul celor cu datorii fiscale și taxelor. Noua Agenție Fiscală-Colectare Taxe (care va lua locul Equitalia S.p.a., societate în lichidare) va putea proceda la poprirea conturilor curente în mod direct, luând banii direct din bănci, fără a trebui să solicite judecătorului o autorizație specială.

Noutatea este că sumele vor fi imediat blocate, valoarea datorată, prin fuziunea agenției de constatare și societatea de recuperare. Din punct de vedere tehnic, noua Equitalia se va transforma într-o instituție publică economică și devine un instrument al Agenției Fiscale, printr-o amplificare notabilă a puterilor de colectare a taxelor.

Această structură juridică permite instituției poprirea conturilor curente în mod direct fără a fi necesară activarea procedurii de autorizare de către un judecător fiindcă notificarea fiscală de plată este în sine deja un act executiv.

Noua instituție va avea acces la imensitatea de date de la Evidența Fiscală și INPS obținând informații utile, precum raporturile de muncă, pentru blocarea salariului, pensiei, indemnizațiilor.

Pentru blocarea acțiunii contribuabilul care primește notificarea de poprire a contului curent trebuie să prezinte în 60 de zile o cerere de amânare și plată în rate. Cetățeanul va putea prezenta cerere de deblocare numai odată acceptată cererea de amânare a datoriei și după plata primei rate din planul de amortizare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eroul de la Londra, ignorat de ambasadorul Mihalache: venise să ceară casă și loc de muncă

Castellarano, muncitor român rănit la muncă, transportat cu elicopterul la Modena