in ,

Eroul de la Londra, ignorat de ambasadorul Mihalache: venise să ceară casă și loc de muncă

Românul Florin Morariu, care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie de la Londra, a fost primit marți la sediul Ambasadei României din Marea Britanie unde a discutat cu adjunctul ambasadorului României în Marea Britanie, Cosmin Onisii, alături de șeful Secției Consulare a Ambasadei, Valentin Muntean, și de atașatul de Interne, chestor de poliție Ioan Dascălu, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Londra transmis Agerpres, citat de ziarulromânesc.net. Florin Morariu a răspuns unei invitații deschise în acest sens lansate de ambasadorul României, Dan Mihalache, după ce faptele sale din timpul atentatului terorist din Londra au devenit cunoscute.

Reprezentanții Ambasadei l-au felicitat pe cetățeanul român pentru conduita sa curajoasă din timpul atentatului, subliniind aprecierea autorităților statului român în legătură cu gesturile domniei sale.

Discuția cu Florin Morariu a avut ca principal obiectiv explorarea modalităților concrete de a răspunde preocupărilor exprimate de acesta, cu precădere celor legate de asigurarea protecției sale fizice. Morariu a subliniat, în acest context, că, până în prezent, nu a primit niciun fel de amenințare directă sau voalată, și a formulat, de asemenea, un set de solicitări punctuale privind punerea la dispoziție a unei locuințe sociale și a unui nou loc de muncă în Londra.

Reprezentanții Ambasadei i-au spus lui Morariu că în privința siguranței personale, singura în măsură să îi asigure protecție pe teritoriul Marii Britanii este Poliția Metropolitană londoneză.

Ambasada României, prin atașatul de Interne, i-a facilitat, pe loc, în timpul întrevederii de la misiune, contactul direct cu aceasta. O echipă a Poliției Metropolitane s-a deplasat imediat la sediul misiunii, pentru o discuție cu Florin Morariu, care și-a dat acordul pentru depunerea unei declarații, în calitate de martor ocular al evenimentelor tragice din 3 iunie 2017, la unul din sediile Poliției Metropolitane, în condițiile prevăzute de lege (înregistrare audio-video, interpret autorizat de limba română).

Poliția Metropolitană i-a asigurat transportul în siguranță de la misiune și apoi la locuința sa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român arestat în Germania, acuzat de a fi violat și ucis două femei, polițiștii bănuiesc că ar fi un periculos criminal în serie

Italia, vremuri grele pentru cei cu datorii: ”Noua” Equitalia, de la 1 iulie, Fiscul îți va lua bani direct din cont, salariu sau pensie