in

«Aveți copii golani și neveste curve» este în opinia lui Ioan Rus doar o ”formulare nefericită”. Nici nu se gândește să-și dea demisia

Ioan Rus, ministrul Transporturilor în Guvernul Ponta, Vicepreședinte al PSD, a făcut o declarație năucitoare despre familiile românilor care muncesc în străinătate și trimit bani acasă. Declarațiile sunt cu atât mai grave cu cât vin chiar înainte de moțiunea de cenzură prezentată de PNL cu privire la votul diasporei.

Iată ce a spus ministrul Rus despre muncitorii români din străinătate şi familiile lor, la Digi24:

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu.

O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară moderat de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi, a reacționat imediat, cerând, într-un comunicat, demisia ministrului Ioan Rus.

„Fără discuţii, Ioan Rus trebuie să demisioneze urgent din funcţia publică pe o deţine şi să îşi ceară scuze publice pentru afirmaţia stupefiantă pe care a făcut-o. Incapabil să îşi vadă de treabă şi să construiască autostrăzi, încearcă să îşi ascundă incompetenţă şi îi jigneşte pe românii din Diaspora.

Românii care pleacă în străinătate pentru a munci fac acest lucru pentru că guvernul Ponta şi implicit ministrul Ioan Rus nu sunt în stare să le ofere condiţiile necesare pentru un trai decent care să le permită să îşi întreţină familia.

Aberaţiile pe care întregul guvern Ponta le-a făcut şi spus despre românii din Diaspora vor fi aspru sancţionate de electorat, iar parlamentarii, indiferent de formaţiune, au datoria să voteze moţiunea de cenzură a PNL de vineri”, a declarat Raețchi.


Ministrul Ioan Rus, care a spus, vorbind despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”, a declarat că îşi cere scuze ”dacă prin formularea aleasă” a jignit pe cineva, susţinând că intenţia sa era să semnaleze o situaţie gravă.

Într-un comunicat de presă, ministrul spune că prin declaraţiile făcute la adresa românilor din străinătate a vrut ”să atragă atenţia asupra unei realităţi dure din România de astăzi”.

Ioan Rus și șeful său, Victor Ponta


Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i.

Am facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun.

Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”, susţine ministrul Transporturilor.

El spune că, totodată, a dorit să le transmit celor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că ”România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport”.

La o întâlnire cu presa, întrebat dacă nu îi este clar că trebuie să se gândească la demisie, ministrul Rus a răspuns: „Nu e foarte clar la ce trebuie să mă gândesc, pentru că eu m-am referit în sens pozitiv. Eu îmi cer scuze. De aici încolo, o să vedem ce e de făcut”.

El a explicat astfel că declaraţia sa a fost făcută cu sens pozitiv, dar cu ”o formulare absolut nefericită”, susţinând că nu a dorit să eticheteze pe nimeni, ci să prezinte o situaţie dramatică a unor persoane.

Guvernul Ponta, ATAC DELIRANT la diaspora: «Aveți copii golani și neveste curve», declarațiile ministrului Rus despre familiile românilor plecați la muncă în străinătate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boala ”copy-paste” a ajuns și în organizațiile PSD din Diaspora. Primul caz, în Spania

Fiul lui Ioan Rus, client fidel al cafenelelor de lux din centrul Clujului