in

Lazio, subvenții pentru îngrijitoare de minim 600 de euro, iată cine va putea obține ajutoarele

Autoritățile din Lazio anunță ajutoare și subvenții suplimentare de 30 de milioane de euro pentru îngrijitorii casnici și categoriile profesionale independente, afectate de criza sanitară. Pentru sectorul îngrijitorilor vor fi alocate trei milioane de euro, anunță Il Messaggero.

Măsura se aplică în cazul persoanelor care sunt în posesia unui contract regular, începând din data de 23 februarie 2020 și care lucrează peste 10 ore pe săptămână. Cererile vor putea fi depuse începând cu data de 6 aprilie, iar valoarea unei subvenții începe de la 600 de euro.

„Datorită sprijinului Fondului social european și a Fondului european de dezvoltare regională – comentează guvernatorul Nicola Zingaretti – ne adresăm din nou lucrătorilor, independenți care suferă în prezent daunele economice cauzate de pandemia de Covid-19.

Scopul este de a nu lăsa pe nimeni în urmă. În 2020 am pus la dispoziție activităților economice peste 500 de milioane de euro, iar cu aceste 30 suplimentare vrem să intervenim, întotdeauna rapid și imediat, în favoarea lucrătorilor din divertisment și sport, a numerelor de TVA și a ajutoarelor și îngrijitorilor la domiciliu, ajutând chiar și familiile”, a declarat guvernatorul regiunii, pentru il Messaggero.

Lazio este un dintre regiunile cu cei mai mulți lucrători casnici. Aici se regăsesc peste 14,9 colaboratori familiali la o mie de locuitori, reprezentând mai mult de dublu față de media națională. Potrivit sursei citate, 92,3% dintre ajutoarele la domiciliu sunt concentrate în provincia Roma.

Consultați documentul publicat de Regiunea Lazio AICI

Raluca Turcan pregătește o lege pentru PROTEJAREA românilor care merg la muncă în străinătate: „Nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute”

Roma, invadată de omizi, pericol maxim pentru copii și câini. „Pot provoca daune grave oamenilor”