in

Roma, invadată de omizi, pericol maxim pentru copii și câini. „Pot provoca daune grave oamenilor”

A venit primăvara și Roma s-a umplut de omizi.

Asociația Earth a publicat un vademecum cu sfaturi pentru cetățenii care dau peste cuiburi de omizi, care reprezintă un real pericol pentru câini și copii. În cazul în care le observați, este necesar să apelați departamentul de mediu al Romei.

Primăvara s-a întors și odată cu ea și omizile. Ca în fiecare an, în unele zone ale Romei, omizile „păroase” și-au făcut cuiburi, raportate de asociații și de cetățeni, în special la Bufalotta și Quadraro.

Acestea sunt cuiburi cu aspect de bile albe mari pe care omizile le construiesc pe copaci, provocând căderea abundentă a frunzelor.

Iată ce sfaturi utile publică asociația Earth:

„Perii înțepători care le acoperă corpul sunt dispersați în pământ, iar contactul cu aceștia poate provoca daune grave oamenilor și animalelor care, mâncând sau chiar doar intrând în contact cu iarba, le-ar putea ingera accidental.

Riscul este al unei reacții alergice severe, deoarece perii omizilor în contact cu limba câinelui determină distrugerea totală a țesutului celular, care, în cazurile severe, poate duce, de asemenea, la necroză și detașarea porțiunilor limbii”, explică Valentina Coppola, președinta asociației Earth.

Cum să te protejezi de omizi:
În cazul cuiburilor de omizi este necesar să faceți următoarele:

  • Apelați departamentul de mediu al Romei pentru observări pe străzi, parcuri și zone verzi;
  • Evitați să vă opriți în apropierea zonelor infestate;
  • Dacă infestarea se află în grădina dvs., nu îndepărtați cuiburile fără o protecție adecvată, deoarece perii periculoși s-ar putea elibera cu ușurință în aer;
  • Țineți copiii și animalele de companie sub control,
  • Consultați-vă medicul în cazul contactului cu ochii, inhalării și ingestiei de păr;
  • În prezent, metoda cea mai eficientă și mai puțin dăunătoare mediului este utilizarea unei bacterii care distruge doar unele tipuri de omizi;
  • Cumparați eco-capcane pentru a fi aplicate atât preventiv, cât și în timpul infestării, care vă permit să nu le ucideți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lazio, subvenții pentru îngrijitoare de minim 600 de euro, iată cine va putea obține ajutoarele

Românii din Italia, invitați în videoconferința despre măsurile de sprijin financiar: până la 50.000 de euro pentru cei care se întorc acasă și investesc în agricultură