in

Românii din Italia, invitați în videoconferința despre măsurile de sprijin financiar: până la 50.000 de euro pentru cei care se întorc acasă și investesc în agricultură

Ambasada României la Roma, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invită cetățenii români din Italia la o videoconferință despre măsurile de sprijin financiar cu fonduri europene 100% nerambursabile pentru tinerii fermieri din diaspora, cu participarea ministrului Adrian Oros.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate posibilitățile de a beneficia de fondurile alocateprin Submăsura 6.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), precum și simplificările introduse în sesiunea de depunere a proiectelor din 2021. Inițiativa se înscrie în demersurile Guvernului român de încurajare a întoarcerii în țară a românilor din diaspora.

Videoconferința va avea loc miercuri, 31 martie 2021, ora 18.30 (ora Italiei), pe platforma WebEx.

Cetățenii români care doresc să participe la videoconferință sunt rugați să trimită un e-mail la adresa [email protected] până luni, 29 martie 2021, urmând ca ulterior să primească coordonatele tehnice de conectare la videoconferință, în funcție de locurile disponibile. Platforma permite accesul a maxim 100 de persoane.

Informații suplimentare:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a alocat 20 milioane de euro pentru proiecte dedicate tinerilor fermieri din diaspora, cu vârsta de până la 40 de ani inclusiv, în cadrul Submăsurii 6.1. ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR 2020.

Sprijinul financiar se acordă pentru toate cheltuielile propuse de fermier în Planul de afaceri și poate ajunge la valoarea de 40.000 de euro sau 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole. Finanțarea se acordă tinerilor fermieri în două tranșe, pentru implementarea obiectivelor din Planul de afaceri și a condițiilor obligatorii. Ghidul solicitantului și materialele necesare accesării pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info – Investiții PNDR, în secțiunea dedicată submăsurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, invadată de omizi, pericol maxim pentru copii și câini. „Pot provoca daune grave oamenilor”

batran sinucidere

Infectat cu Covid, un bătrân şi-a pus capăt zilelor. A fost găsit pe patul de spital cu un cuțit înfipt în abdomen