in

Lega Nord, supărată pe Mario Monti: „Noul guvern dă prioritate imigranţilor”

„Noul guvern a creat ministerul Integrării, care dă prioritate imigranţilor când era cazul să se aibă în vedere pensionarii, bătrânii, tinerii cu locuri de muncă instabile care nu ajung la sfârşit de lună”, a declarat şeful grupului Lega Nord la Senat, Federico Bricolo, pe timpul declaraţiilor de vot din aula Palatului Madama.

„Nu vom da votul de încredere guvernului Monti. Vom face o opoziţie serioasă, atentă, responsabilă, hotărâtă să apere interesele meleagurilor noastre, ale Nordului şi ale Padaniei”.

În noul Guvern, ministrul Integrării (fără portofoliu) este fondatorul Comunităţii Sant’Egidio, Andrea Riccardi. 60 de ani, roman, este profesor docent de Istorie contemporană la Universitatea Roma Tre şi fondatorul Comunităţii Sant’Egidio, mişcare cu peste cinci mii de membri răspândită în întreaga lume, angajat în asistenţa săracilor, în dialogul interreligios şi realizarea păcii.

Tot în aceste zile, alţi exponenţi leghişti s-au declarat contra principiului „ius soli”, al cetăţeniei pentru cei născuţi în Italia. Şeful de grup de la Lega Nord din Regiunea Toscana, italo-brazilianul Antonio Gambetta Vianna, şi-a declarat propria „fermă şi convinsă opoziţie faţă de acordarea cetăţeniei copiilor de imigranţi prin intermediul principiului ius soli”. La baza acestei poziţii, spune Gambetta Vianna, „în mod absolut nu există niciun raţionament de factură rasistă, ci mai degrabă de identitate. Pe mulţi fii de imigranţi nu-i interesează să devină italieni astfel că nici măcar nu fac cerere pentru cetăţenie la împlinirea vârstei de 18 ani. Trebuie să protejăm şi aceste persoane care, deşi s-au născut în ţara noastră, au decis să îmbrăţişeze numai identitatea de sânge şi visează se se întoarcă curând în ţările din care le provin părinţii şi strămoşii”.

Gambetta Vianna este „în mod absolut contrar dorinţei stângii italiene de anulare a identităţii. Putem, în orice caz, să ajungem la un compromis, permiţând deja adolescenţilor de 14 ani să poată alege dacă să devină sau nu cetăţeni italieni. Însă libertatea de alegere este un lucru fundamental. Există unele ţări în care, luând un alt paşaport, se pierde cel al ţării de origine. Vrem să ne mânjim cu acest delict? Fără să uităm că orice femeie extracomunitară va putea să vină să nască în ţara noastră pentru a putea avea un traseu preferenţial la regularizarea propriilor documente şi celor ale rudelor”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ 12 şefi de filiale au prezentat la Anagnina organizaţia italiană a Partidului Poporului

Monica Bârlădeanu, într-un film pentru emigranţi VIDEO