in

Leontina Ionescu, consiliera româncă de la Marcellina, şi-a dat demisia

Roma- 22 martie 2011- Lentina Ionescu, primul consilier român ales într-o primărie italiană, şi-a depus demisia ieri, 21 martie, împreună cu alţi 9 colegi. Cei zece consilieri au ales să facă un gest extrem pentru a protesta împotriva primarului Alfredo Ricci, care nu ar fi dus o politică de “relansare administrativă a primăriei, aşa cum a promis şi nu a ţinut cont de propunerile înaintate de consilieri”.

Sase din cei zece consilieri, printre care şi Leontina Ionescu, au fost aleşi chiar pe lista care l-a sprijinit pe primarul Ricci.

Leontina Ionescu a explicat pentru Gazeta Românească motivul gestului său:

“Am decis de comun acord cu ceilalţi colegi să ne dăm demisia, după ce am discutat şi cu reprezentanţi din  grupul de minoritate, adică alţi 4 consilieri. Nu se mai putea merge înainte în acel mod. Primarul a reuşit să dezbine consiliul comunal, nu a ţinut cont de cererile si propunerile noastre. In primul rând, nu s-a făut nimic pe plan asistenţei sociale, cum ar fi îmbunătăţirea reţelei şcolare. Eu propusesem, la început. Să fie înfiinţată o grădiniţă de care ar fi beneficiat şi copiii românilor din localitate, dar totul a rămas la stadiul de proiect. La un moment dat majoritatea nici nu mai exista. Eram nouă contra opt.”

Ce mesaj le transmiteţi românilor din localitate, care v-au votat?

“De ieri, românii nu mai au un reprezentant în primărie. Dar eu le rămân alături, aşa cum am făcut-o şi până acum. Eram la dispoziţia lor şi în afara celor două zile când eram în primărie. Uşa mea e deschisă, ştiu unde să mă găsească. Imi pare rău că nu i-am putut anunţa dinainte, dar nu am putut să o fac, pentru că decizia a fost luată în ultimul moment.”

Când vor avea loc următoarele alegeri?
“Prefectul Romei a numit un comisar care va decide când şi cum vor avea loc alegerile. Nu cred că mai e timp pentru ca ele să se desfăşoare în luna mai, împreună cu celelelalte scrutinuri. Poate vor avea loc în iunie, împreună cu referendumul, dacă nu în luna noimebrie sau cel târziu la începutul anului viitor.”

Veţi candida la următoarele alegeri locale?
“Da, am decis că îmi voi depune candidatura şi la următoarele alegeri. Deja am făcut un grup, împreună cu ceilalţi colegi care şi-au dat demisia, în vederea creării unei coaliţii puternice care să ofere o alternativă la fosta administraţie.”

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu despre intervenţia militară în Libia: „Nu avem cu ce să participăm, avioanele noastre nu fac faţă”

La Arad, italienii cer predarea limbii materne în şcoli