in

Lista condamnaților români celebri fugiți în Italia are un nou membru: Darius Vâlcov, fost ministru al finanțelor

Lista condamnaților români celebri fugiți în Italia crește. Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, după ce nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, el având de executat o condamnare de 6 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani. Acum, se pare că se ascunde în Italia.

>>> Ionel Arsene nu pleacă din Italia, judecătorii AU RESPINS cererea de extrădare

Lista condamnaților români celebri fugiți în Italia

„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliţiei Române, secţiunea „Persoane urmărite”, scrie Agerpres.

Darius Vâlcov apare cu domiciliul în Slatina, judeţul Olt, însă ultimele informaţii spun că el ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare. De altfel, el nici nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Lista condamnaţilor care au fugit în Italia este lungă: Dragoş Săvulescu (fost finanţator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta şefă a DIICOT), Ionel Avram (preşedintele CJ Neamţ), Daniel Dragomir (fost ofiţer al SRI), Marian Zlotea (fost şef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul şefului LPF).

>>> Instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. ”Nu a fost admisă extrădarea”

Darius Vâlcov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în Dosarul Tablourilor

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv, marţi, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Este vorba despre ‘Dosarul Tablourilor’, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. De asemenea, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

Omul de afaceri Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani şi 6 luni cu executare.

sursa: ObservatorTV

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Situație critică Italia poliția alertă

Situație critică în Italia, toată poliția în alertă: se vând kit-uri pentru sinucidere, o femeie deja și-a luat viața

Înșelătorie milioane franci elvețieni

Înșelătorie de 1,6 milioane de franci elvețieni pentru a plăti pensie alimentară fostei soții: medic român în cătușe