in

Livia Turco (Pd) promite schimbarea legii privind cetăţenia: “Prima reformă, dacă vom câştiga alegerile”

Din ce în ce mai mulţi politicieni italieni cer o reformă a legii privind cetăţenia. Astfel, creşte numărul adepţilor schimbării legii actuale, care nu prevede ca persoanele născute pe teritoriul Italiei să devină, automat, cetăţeni italieni (aşa numită jus soli).

Legea actuală îi penalizează în primul rând pe fiii imigranţilor, care aparţin aşa numitei “seconda generazione”: născuţi şi crescuţi în Italia, ei nu pot solicita cetăţenia italiană decât în anumite condiţii, şi doar când devin majori.

Alături de Gianfranco Fini, o susţinătoarea a reformei legii cu privire la cetăţenie este Livia Turco, responsabilă cu imigraţia a Partidului Democrat (PD).

Intervenind la “Ziua naţională a Imigraţiei”- congres organizat la Cesena de Partidul Democrat, la începutul lunii iulie, Turco a declarat că una din primele reforme care ar trebui făcute ar fi tocmai cea a cetăţeniei:

"Prima reformă a partidelor de centru-stânga la guvernare va trebui să aibă în vedere legea cetăţeniei. Construirea convieţuirii, combaterea fricii"- a spus Livia Turco, citată de publicaţia l’Unità, adăugând că:  “Trebuie să învăţăm să trăim împreună pentru că amestecaţi se trăieşte mai bine".

Potrivit Liviei Turco, Liga Nordului a căstigat consens politic şi pentru că a alimentat sentimentele de frică ale italienilor faţă de imigranţi: “Faptele contrazic teza susţinută de Liga Nordului. Noi nu suntem oprimaţi şi invadaţi de străini, dimpotrivă. Avem nevoie de imigranţi, pentru că ei ne ajută să ne îmbunătăţim nivelul de viaţă. Italia s-a schimbat deja, aici trăiesc deja cinci milioane de imigranţi (…) trebuie să construim o nouă lege cu privire la imigraţia".

De aceea, a conchis Turco, “cerem încă de pe acum ca cea a cetăţeniei să fie prima reformă care va fi introdusă în prima reuniune a Consiliului de miniştri a viitorului guvern de centru-stânga. Din acest motiv susţinem proiectele de lege de iniţiativă populară, promovate de un număr mare de asociaţii, privind dreptul de vot administrativ şi pentru reforma cetăţeniei".

Citeste si:

Fini: Copiii născuţi aici sunt italieni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Condamnat pentru clonarea cărţilor de credit, îşi continuă activitatea din închisoare, ca operator “Telethon”

Nadia Comăneci, cel mai scump ziar din lume, “Luceafărul” şi alte 12 “Guiness World Records” româneşti