in

Condamnat pentru clonarea cărţilor de credit, îşi continuă activitatea din închisoare, ca operator “Telethon”

Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Un român de 37 de ani, condamnat pentru clonare de cărţi de credit, şi-a continuat nestingherit activitatea, chiar în interiorul penitenciarului unde îşi executa pedeapsa, “San Vittore” de la Milano- scrie “Il Giornale”.

Marius Eliodor B, de 37 de ani, a ajuns după gratii în 2007, fiind acuzat de fraudă informatică şi clonare de cărţi de credit. La puţin timp după arestare, primeşte o veste bună: va putea lucra în închisoare, mai precis ca operator al unei centrale telefonice.

În luna decembrie a aceluiaşi an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, românul primeşte ca sarcină să culeagă date pentru donaţiile telefonice în cadrul campaniei umanitare anuale- “Telethon”. Mai precis, se ocupă cu preluarea datele persoanelor generoase, care doresc să ajute cercetarea ştiinţifică. In acelaşi timp, Eliodor profită de apelurile preluate, pentru a-şi nota cu minuţiozitate toate numerele cărţilor de credit furnizate de clienţi. După ce îşi nota datele necesare, românul trimitea bileţelele unor complici, care cheltuiau nestingheriţi banii victimelor.

Unul din poliţiştii care îi supravegheau pe deţinuţi şi-a dat seama că ceva nu e în regulă, după ce l-a observat pe român “absorbit” de activitatea lui, cu căştile la urechi şi carneţelul în faţă. Astfel, românul a fost dat de gol de notiţele detaliate din agendă, conţinând peste o sută de numere de cărţi de credit.

Între timp, una din persoanele care au donat bani prin Telethon, a descoperit că din cont îi dispăruseră peste 1300 de euro.

Românul, care între timp a primit o condamnare definitivă, va fi supus unui nou proces, pentru acelaşi tip de infracţiune. A fost transferat într-o altă închisoare, la Udine, unde, dacă va lucra, nu va mai pune piciorul într-un centrală telefonică.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fini: Copiii născuţi aici sunt italieni

Livia Turco (Pd) promite schimbarea legii privind cetăţenia: “Prima reformă, dacă vom câştiga alegerile”