in

Locale 2013, rezultate modeste pentru candidaţii străini la Roma: Ionela, zisă NELLY, a luat 1 vot

La alegerile de duminică 26 şi luni 27 nu numai candidaţii români au mers prost. În general candidaţii străini, „noii italieni”, prezentaţi ca noua limfă a unei politici obosite, nu au uimit cu rezultatele lor. Ba chiar au fost foarte modeşti.

În primul rând au dezamăgit rezultatele românilor care au candidat la consiliul general din Roma. Cea mai mare comunitate din Capitală, de peste 80.000 de potenţiali electori, nu s-a lăsat convinsă de candidaţii conaţionali.

Cristi Nahoi (PSD Italia) propune: „Alegeri primare pentru candidaţii comunităţii”

Astfel, Valerica Ţarcă, vedeta acestor alegeri, românca plasata pe lista celui mai important candidat, Ignazio Marino (PD), nu a reuşit să ajungă la 200 de voturi. În final a plecat acasă cu 191 voturi. Ea era speranţa PD pentru captarea potenţialului electoral al comunităţii româneşti. Nu a funcţionat.

Valerica Țarcă, o româncă pentru Primăria Romei

Valentina Ciobănescu, de pe lista Alfio Marchini Sindaco, cea care aştepta să fie votată de cei pe care i-a ajutat, a obţinut 29 de voturi.

“Aștept să mă voteze cei pe care i-am ajutat”

Stella Camelia Enescu, profesoara de pian de pe lista La Destra Storace, a obţinut 18 voturi.

Stella Camelia Enescu, o profesoară de pian pe lista lui Storace: „N-am fost niciodată comunistă”

Al patrulea român candidat la Campidoglio, Iulian Bobe (Sinistra per Roma Rifondazione Comunisti Italiani) a obţinut 15 voturi.

După închiderea urnelor am aflat că au mai candidat şi alte persoane din România la Consiliul general al Capitalei: Mariana Lucia Duma, născută la Făgăraş pe 21 iunie 1962, nu a spus la nimeni că s-a înscris pe lista „Cambiamo per Roma”, altfel nu se explică de ce a luat 0 (zero) voturi.

Mariana Lucia Duma poate fi invidioasă pe colega ei din România, Ionela Narcisa Radan, zisă NELLY, născută la Bucureşti în 7 mai 1979, candidată pe lista „Fronte Giustizialista”, care cel puţin s-a votat singură şi a obţinut 1 (un) vot!

Spuneam că nici ceilalţi candidaţi străini nu s-au umplut de voturi. Sibi Mani Kumaramangalam, Ghirmai Tewelde sau alţii ca ei nu vor ocupa un loc în aula Giulio Cesare de la Campidoglio.

Sibi Mani Kumaramangalam, de origine indiană, unicul candidat străin de pe listele PD, a fost cel mai puţin votat din toată lista: 280 de voturi, faţă de cele 9221 ale Estellei Marina, cea mai votată din PD.

Cei mai mulţi candidaţi străini au fost pe lista Sinistra Ecologia Libertà. Rezultatele sunt puţin entuziasmante: Ghirmai Tewelde, născut în Eritrea, 231 voturi; Aziz Darif, marocan, 169; Liliana Lao, „generaţia a doua”, fiică de chinezi, 135.

El Hoseny Mohamed Lotfy, secretarul “comunităţii egiptene din Roma şi Lazio”, a candidat pe lista civică „Cittadini x Roma Alemanno”: a obţinut 13 voturi.

Dacă o considerăm şi pe fosta pornostar Ilona Staller, de origine maghiară, o imigrantă la Roma, ea a candidat pe lista „Partito Liberale”, împreună cu fiul ei, Ludwig Koons: 31 de voturi mama, 3 voturi copilul.

Poate vor apărea surprize la consiliile municipale din Roma sau în cele din localităţile mai mici.

De menţionat că nici candidatul italian care părea susţinut de o parte a comunităţii româneşti, Federico Rocca, nu are şanse să intre în consiliu: el a obţinut numai 2048 de voturi, fiind pe locul 21 în lista „Il Popolo della Liberta’ Berlusconi per Alemanno”

Sorin Cehan

Elezioni. I nuovi romani non arrivano in Campidoglio

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Unii români mi-au cerut bani pentru vot”

O româncă rezidentă în Italia, câștigătoare a concursului ”MasterChef” din România