in

Lockdown de Crăciun, de mâine toată Italia devine zonă roșie, 70.000 de agenți mobilizați

Lockdown de mâine în toată Italia, până la Bobotează (Epifania). Pauze doar în perioada 28-30 decembrie și 4 ianuarie.

Astăzi este ultima zi înainte de închiderea de Crăciun: de mâine, până pe 6 ianuarie pentru a părăsi casa, va fi necesară din nou o auto-certificare în toată Italia (descărcați formularul în pdf aici).

La fel ca în lunile martie și aprilie, și așa cum s-a întâmplat și din toamnă în regiunile „roșii” și „portocalii”. Va fi nevoie de auto-certificare până la Bobotează.

Controalele poliției s-au reluat masiv de luni, deoarece există interdicția deplasării între regiuni fără motive justificate, urgență și necesitate.

Agenții vor fi înțelegători, dar fermi. Potrivit Corriere della Sera, Șeful poliției Franco Gabrielli a subliniat în circulara trimisă chestorilor că agenții – și împreună cu ei carabinieri, militari din garda de finanțe, polițiști rutieri și soldați ai armatei, în total aproximativ 70 de mii – trebuie să fie rezonabili cu cetățenii, deși serviciile de securitate trebuie, în orice caz, să fie „deosebit de scrupuloase” în sistemul rutier național, pe marile artere ale orașului, rețelele de transport, menținând în același timp „atenția cuvenită cetățenilor, în special grupurilor mai vulnerabile, care datorită diverselor limitări, ar putea avea nevoie de mai mult ajutor și sprijin”.

Problema controalelor se află și în circulara trimisa prefecților de către șeful biroului de interne al Ministerului de Interne Bruno Frattasi, care recomandă „servicii eficiente pentru a asigura respectarea corectă a măsurilor de securitate”, „pentru a preveni – subliniază el – posibilele încălcări ale restricțiilor de mobilitate , situații de adunare și nerespectare a distanțării personale”.

În ultima săptămână, potrivit datelor Ministerului de Interne, aproape 560.000 de persoane au fost verificate și peste 100.000 de firme inspectate: 5.107 amenzi pentru încălcarea reglementărilor anticontagiere, cu 103 plângeri pentru „evadare” din carantină la domiciliu dintre pacienții pozitivi și 86 de afaceri închise din 335 sancționate.

Deci, de mâine toată Italia va fi „roșie”, într-un scenariu pe care Frattasi îl descrie drept „de severitate maximă” și cu „un nivel ridicat de risc” (tip 4), cu excepția zilelor de 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie când Peninsula revine la „portocaliu”: magazine deschise, baruri și restaurante închise, mișcări autorizate de municipalități cu mai puțin de 5.000 de locuitori – nu capitale de provincie – și pe o distanță de cel mult 30 de kilometri.

În scenariul „roșu” – pe lângă auto-certificare, posibilitatea de a părăsi casa pentru plimbări în zona înconjurătoare și activitatea sportivă singur – se va permite rezidenților, o dată pe zi, între 5 și 22, deplasarea într-o singură casă privată (inclusiv a lor) a două persoane cu copii sub 14 ani.

Pe de altă parte, cei care sunt implicați în activități voluntare nu vor avea limite de timp în mișcările lor, „în acord cu autoritățile locale” și „în favoarea persoanelor nevoiașe și dezavantajate”.

Este permis accesul „la lăcașuri de cult și participare la slujbe religioase”, dar întotdeauna respectând starea de închidere de la ora 22 și condiția ca biserica să fie aproape de cas.

Papa Francisc a anticipat slujba de Crăciunului de la 19.30 mâine, multe parohii s-au organizat pentru slujbe între 18.30 și 20.30, în timp ce cele de poimâine vor fi sărbătorite la orele tradiționale: la 12 în San Pietro cu binecuvântarea Urbi și Orbi, ca la un Crăciun normal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O mare glorie a sportului italian a rămas fără picioare din cauza coronavirusului

Cutremur în Sicilia, fără să cauzeze pagube, însă a creat panică. ”Mulţi oameni au ieşit în stradă de frică”