in

Lucrați în străinătate, ați plătit CASS, dar nu beneficiați de servicii medicale! Interpelare în Parlament

Lucrați în străinătate, ați plătit CASS, dar nu beneficiați de servicii medicale! Interpelare în Parlament. Deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian a depus la Parlamentul României o interpelare adresată ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Deputatul cere ministrului să clarifice și chiar să facă demersuri sau intervenții legislative pentru românii cărora li s-a retras cartea de identitate la stabilirea domiciliului în străinătate, să capete statutul efectiv de asigurat și să beneficieze de servicii medicale decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Lucrați în străinătate, ați plătit CASS, dar nu beneficiați de servicii medicale?

Iată interpelarea:

Către: Ministrul sănătății

Domnului Alexandru RAFILA

De la: Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN

Deputat PNL       

Obiectul întrebării: Solicitare clarificări privind accesul la servicii de sănătate ale unor petenți, cetățeni români, stabiliți în afara frontierelor României

Stimate domnule ministru,

         În calitatea mea de deputat reprezentând cetățenii români din afara frontierelor țării, primesc săptămânal zeci de memorii și petiții în legătură cu diferite probleme pe care cetățenii români le întâmpină în relația cu autoritățile române. În măsura în care problemele pot găsi o soluționare, redirecționez conținutul acestora către autoritățile competente, fie pentru soluționare, fie pentru formularea unui răspuns clarificator.

         În acest sens, am primit la biroul meu parlamentar mai multe petiții, din partea unor cetățeni români, care reclamă faptul că, deși plătesc contribuții de asigurări sociale de sănătate în sistemul național, nu beneficiază de servicii medicale decontate de CNAS.

         Având în vedere profesionalismul dumneavoastră dovedit, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Ce demersuri/intervenții legislative aveți în vedere astfel încât, cetățenii români care plătesc contribuții sociale de sănătate în România (angajați, alte categorii care, potrivit Codului fiscal, plătesc CASS), dar cărora li s-a retras cartea de identitate la stabilirea domiciliului în străinătate, să capete statutul efectiv de asigurat și să beneficieze de servicii medicale decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu deosebită apreciere,

Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN

Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
moare dupa vaccin in Italia

Moare la 53 de ani a doua zi după vaccin, familia în lacrimi: „Vrem să știm de ce”

Stare de alertă în Italia, tricoul lui Salvini cu Putin revine în actualitate