in

Mai putini bani de Crăciun

Roma 6 decembrie 2010. Puţini bani pentru cumpărături şi de economii, pentru românii angajaţi în Italia: al treisprezecelea salariu va fi folosit pentru plata costurilor fixe care apasă pe umerii familiilor, sărăcite de criza economică.

Realitatea a fost relevată de un sondaj al CGIA Mestre, şi arată că ȋmprumuturile, creditele ipotecare, facturile de asigurare a maşinii şi chitanţele de ȋntreţinere vor consuma mai mult de jumătate din salariul suplimentar care, în fiecare an, în decembrie, intra in buzunarele angajaţilor. Doar cincisprezece la sută va fi economisit sau investit, mai puţin de treizeci de procente va fi rezervat cadourilor,  cumpărăturilor şi de călătoriilor.

Scăderea consumului într-o perioadă a anului, destinată, de obicei, cumparaturilor, nu va ajuta la redresarea economiei italiene. Prin urmare, s-a propus eliminarea impozitelor pe al treisprezecelea salariu, cel puţin pentru lucrătorii cu dificultăţi financiare mai mari, o propunere rămasă până acum fără răspuns. Ideea este sprijinită de asemenea, sprijinite de asociaţiile de consumatori, care au mai cerut anticiparea la ȋnceputul lui decembrie a soldurilor- campania de vânzare la preţuri reduse care ȋncepe, în mod normal, după vacanţa de Crăciun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adevărul, o revoluţie clasică

Al treisprezecelea salariu