in

Mario Draghi a numit o femeie în fruntea serviciilor secrete. Este o premieră în Italia


Premierul Mario Draghi a numit-o miercuri la conducerea serviciilor secrete pe Elisabetta Belloni, diplomat de carieră, prima femeie care ocupă această poziţie în Italia.

Mario Draghi a ales-o pe ambasadoarea Elisabetta Belloni pentru a conduce Departamentul Informaţiilor pentru Securitate (DIS), post ocupat anterior de generalul Gennaro Vecchione.

Presa siciliană: Fiica și ginerele fostului șef al serviciilor secrete românești aterizează în Palermo pentru a-și sărbători nunta

DIS, care raportează direct conducerii guvernului, este responsabil în special de supravegherea activităţilor Agenţiei Informaţii şi Siguranţă Externă (AISE) şi ale Agenţiei Informaţii şi Securitate Internă (AISI).

Elisabetta Belloni a ocupat pe parcursul carierei sale numeroase funcţii în cadrul ministerului italian al afacerilor externe, devenind cunoscută publicului în perioada 2004 – 2008, când s-a aflat la conducerea Unităţii pentru situaţii de criză, însărcinată cu operaţiuni ce implicau italieni luaţi ostatici, răniţi sau ucişi în străinătate, în atacuri sau în dezastre naturale.

Serviciile secrete italiene: Italia este unul dintre obiectivele armatei islamice. Zece anchetați pentru contacte cu Jihadul

Născută la 1 septembrie 1958 la Roma, Elisabetta Belloni a absolvit Universitatea Luiss din Roma.

A intrat în diplomaţie în 1985, a participat la reprezentarea italiană pe lângă organizaţiile internaţionale din Viena şi apoi la ambasada italiană din Bratislava.

A ocupat diferite funcţii în cadrul ministerului, iar în 2016 a fost numită secretar general, cel mai înalt post pentru un diplomat de carieră.

A fost prima femeie numită în acest post la vremea respectivă, la fel cum a fost când a fost numită şefă a Unităţii pentru situaţii de criză a ministerului.

În 2018, numele său a fost vehiculat în presa italiană ca posibil premier al unui eventual guvern de tehnocraţi, într-un moment în care partidele politice nu reuşeau să ajungă la un acord după alegeri, potrivit Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 46 de ani, ucis într-o fermă abandonată la Bari. Soția sa a asistat la crimă

romania se relaxeaza

România se relaxează! Fără măști la exterior, se elimină restricțiile de circulație pe timp de noapte