in

Mihai Balmuș, ”îngerul păzitor” din Oderzo

Disperarea a împins-o să se arunce în râu pentru a termina cu viața care devenise insuportabilă. O italiancă de 52 de ani, angajată într-un birou public, rezidentă în provincia Treviso, a plecat de acasă după o ceartă cu partenerul de viață. Vineri 21 iunie s-a aruncat în râul Monticano pentru a muri. Dar destinul, când urma să se scufunde și să fie ucisă de râu, a făcut-o să întâlnească “un înger păzitor care a smuls-o din ghearele morții”, scrie Il Gazzettino.

Este vorba de un tânăr înalt și solid, Mihai Balmuș, de 28 de ani, român rezident la Oderzo, căsătorit și tată a trei copii. Deși nu știe să înoate bine, tânărul de 28 de ani nu a ezitat și a intrat în râu pentru a o salva pe femeie. Mihai circula în mașină la Oderzo cu soția și copii, când a văzut ceva plutind pe Monticano. “Prima dată – declară eroul – m-am gândit la o rață. Dar era ciudată”.

“Am oprit mașina, iar soția mea, Cornelia, a protestat. Am aprins semnalizatoarele de urgență și am coborât în grabă. Am văzut că în apă era o femeie. Am început să urlu, am aruncat celularul și portofelul în mașină, apoi m-am dus către râu. Fugind, m-am împiedicat și m-am rănit la un picior. M-am dus către cascadă. Femeia era în acea parte. Nu știu să înot foarte bine, dar m-am gândit că datoria mea era să o salvez. Am reușit să o prind, dar curenții erau foarte puternici. Am înțeles că încă era vie, însă un vârtej a smuls-o din mâinile mele.”

”Am urcat din nou pe mal, mă chinuiam să alerg pentru că iarba era foarte înaltă. Am văzut un băiat, am strigat la el: aruncă- te, oprește-o înainte să ajungă la curbă. Văzând că băiatului îi era frică, am continuat să strig la el să se arunce. Până la urmă a coborât el în apă și a reușit să oprească femeia. M-am întors în apă, la timp. Acel tânăr mi-a spus: grăbește-te că nu mai reușesc să o țin. Am prins-o și nu am mai lăsat-o, susținut de forța disperării. Am tras-o pe mal și am început să-i fac respirație. Am văzut asta într-un film”.

În câteva minute au sosit pompierii de la Motta di Livenza cu echipament și o barcă gonflabilă, elicopterul de la Suem, ambulanța de la 118, carabinierii și Salvamontul cu carabine și centuri. După 38 de minute de operațiuni de reanimare, femeia a dat semne de viață și a fost transportată la Treviso cu elicopterul Suem.

Celălalt băiat care l-a ajutat pe Mihai se numește Michele Momesso și este italian de 25 de ani. Când a dispărut tensiunea, numeroasele persone care stăteau în așteptare pe margine în fața bisericii Madonna della Salute i-au aplaudat călduros pe pompieri, medici și în special pe cei doi eroi, Mihai și Michele, care s-au aruncat în râu pentru salvarea unei vieți omenești, riscându-și propriile vieți.

Eroul din Padova: „Acel român mi-a salvat viaţa”

Viorin, erou la Milano: a salvat o bătrână dintr-un incendiu

Gelu, eroul din Casteldimezzo

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Interviu în exclusivitate, Mihai Răzvan Ungureanu: ”Românii din diaspora pot înțelege mai bine problemele reale ale României”

Vedetele din România se vând scump