in

Milano, soldați atacați de 100 de imigranți, doi militari răniți – VIDEO

Un senegalez care se apropie de o patrulă a Armatei, un soldat care cere documentele și imigrantul care pune mâna pentru o clipă pe arma militarului. Apoi o sută de imigranți africani care îi înconjoară pe militarii și carabinierii sosiți în ajutorul lor.

«A venit spre mine, am strigat la el să se îndepărteze și să prezinte documentele. Apoi a întins mâinile înspre mine și le-a pus pe pistolul-mitalieră: una pe patul armei, cealaltă pe țeavă. În acel moment l-am împins, m-am îndepărtat și am chemat ajutoare».

Soldatul care povestește face parte din unitățile Armatei angajate în patrulările din cadrul operațiunii «Strade sicure». Poartă uniforma de camuflaj, pistolul-mitalieră și radioul conectat la centrala operativă a Chesturii acum sunt la loc sigur închise în vehiculul blindat. În jurul lui sunt acum patrule de poliție, carabinieri și agenți municipali. Sosesc și polițiști în civil și agenți ai secției mobile.

Soldatul povestește ce s-a întâmplat cu câteva minute înainte, la 14.45, când el și colegul său de patrulă au fost încercuiți și agresați de circa o sută de imigranți în piazza Duca d’Aosta, în fața Gării Centrale din Milano. Celălalt militar, de 22 de ani, a fost rănit la mână după ce a fost lovit de o sticlă pe timpul fazelor agitate ale altercației.

O învălmășeală începută după ce unul dintre imigranți, un senegalez de 27 de ani cu permis de ședere pentru motive umanitare, a încercat să smulgă arma din mâinile militarului. Un caz care reaprinde deja înfocatele polemici privind politicile de primire la Milano și privind (ne)siguranța și degradarea din zona gării.

Pentru a povesti ce s-a întâmplat este necesar să plecăm de la imaginea de mai sus. O fotografie făcută cu celularul de la una dintre ferestrele Turnului Pirelli. Se vede un cerc compus din circa o sută de persoane, aproape toți imigranți africani care își petrec zilele în piazza Duca d’Aosta, și în centru militarii și câțiva carabinieri. Sunt primii care au intervenit după alarma lansată prin radio de cei doi soldați agresați.

«Am cerut ajutor centralei. Primii care au sosit au fost doi carabinieri de la Radiomobilă, apoi alți doi soldați care patrulau într-un vehicul blindat zona din jurul gării și doi carabinieri pe motociclete».

Forțele de ordine se apropie de senegalezul de 27 de ani, încearcă să-l blocheze. El, cu antecedente pentru droguri dar și cu probleme psihiatrice, înjură și se năpustește asupra carabinierilor care cu greu reușesc să-l blocheze și să-l închidă în mașină. În acel moment alți africani înconjoară forțele de ordine și încearcă să-și scoată amicul din vehiculul militarilor.

Din grup sunt lansate și două sticle de bere asupra militarilor. Una lovește mașina carabinierilor. Spiritele sunt foarte încinse și prin radio sosește noua cerere de ajutor care este extinsă tuturor patrulelor din zonă. Piazza Duca d’Aosta se umple de mașini ale forțelor de ordine care sosesc din jumătate de oraș.

Grupul de imigranți «rebeli» este îndepărtat și împrăștiat. Pe timpul încăierării soldatul de 22 de ani a fost rănit ușor și dus apoi la spital cu cod verde. Contuzii a suferit și un carabinier. Între timp, când încă sosesc vehicule ale forțelor de ordine și turiștii fug speriați pe lateralele gării, câțiva imigranți – circa douăzeci, cei mai frenetici – dau frâu liber furiei răsturnând coșurile de gunoi și urlând împotriva poliției și carabinierilor.

Situația revine la calm după circa douăzeci de minute.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce pleacă românii în străinătate? Guvernul plătește 75.000 de euro pentru un studiu despre emigrare

Povestea Annamariei, româncă la Catania: abuzată mai mulți ani de un italian, a avut curajul să-l denunțe