in

Milionarul Atlassib, Ilie Carabulea, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Sibiu, milionarul Ilie Carabulea, patronul Atlassib, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, în dosarul în care este implicat şi fostul prim-procuror de la Sibiu, Florin Apostu. Sentinţa emisă astăzi de Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României este definitivă.

Ilie Carabulea a fost condamnat pentru că l-a mituit pe fostul șef al Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, căruia magistratii instanţei supreme i-au majorat pedeapsa de la 3 la 5 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, publicat de „Ora de Sibiu”, în cursul lunii septembrie 2010, Apostu a primit de la Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influența asupra procurorului general al României. Revizia a fost facturată între SC Star Motors SRL Sibiu și SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele lui Carabulea.

În perioadă 2006 – octombrie 2010, Apostu Florin Nicușor a folosit în mod exclusiv și consecutiv două autoturisme marca Audi A8 și VW Passat achiziționate în bază unui contract de leasing financiar între SC Atlassib Leasing IFN SA Sibiu și SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societăți fiind membre ale holdingului Atlassib condus de Ilie Carabulea. Cele două societăți comerciale au achitat, pentru Florin Apostu, TVA aferentă acestora și contravaloarea avansului auto, în condițiile în care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a avut în instrumentare un număr de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea. În aceste dosare, Apostu a dat soluții și a verificat soluțiile date de procurorii subordonați, se arată în rechizitoriu.

Fiind condamnat, Carabulea va trebui să renunțe la calitatea de administrator din firmele în care este implicat. Potrivit datelor Registrului Comerțului, Carabulea este administrator la aproape 20 de societăți comerciale, făcând parte și din consiliul de supraveghere al Băncii Comerciale Carpatica. Printre firmele la care este Carabulea asociat se numără Cibinul SA, Casa de presă și editura Tribuna SRL, Transmixt SA, Sitex Dumbrava SA, Comtram SA, Tipo Trib SRL, Carpatica Asig SA, Atlantic Travels SRL, Atlassib Hotels SRL și Trans Car SRL.

Imediat după aflarea sentinţei, Ilie Carabulea a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Carpatica (BCC). Carabulea este principalul acţionar al Băncii Carpatica. El deţine indirect aproape 46% din acţiuni. În nume propriu controlează 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO UIMITOR! Românul care a uimit întreaga lume. Nu are mâini, dar cântă la tobe

Catrinel Menghia susţine că nu este noua iubită a lui Fabrizio Corona