in

Ministerul Diasporei ar putea fi dat pe mâna baronului PSD Nicolicea, care ne compară cu hoții de buzunare

Noul Cabinet va avea, în premieră în istoria post-decembristă, un minister special pentru românii de pretutindeni, anunță Agerpres. 

Gazeta Românească a aflat din surse că pentru șefia acestui nou minister, una dintre variante este Eugen Nicolicea, liderul grupului PSD din Camera Deputaților. Zilele trecute, Nicolicea i-a batjocorit pe românii din străinătate care au stat la cozi în diaspora în 2014, comparându-i cu hoții de buzunare.

 

«E de discutat si ce fel de mobilizare a fost in 2014… daca a fost. Nu e greu sa faci o coadă la vot. Sunt adusi niste oameni care se misca de o asa maniera incat… gata, s-a format coada! (…) Știți cum se intampla cu hoții de buzunare din autobuze. Unul blochează o ușa si ceilalti aglomereaza…”, a spus Nicolicea, vineri 30 decembrie, la Antena 3, potrivit aktual24.ro.

Deputatul Nicolicea nu este la prima gafă: tot într-o emisiune la Antena 3, el a cerut ca Biserica Ortodoxă să-i excomunice pe procurorii DNA pentru că au îndrăznit să-l cheme pe mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, la audieri. Cunoscut ca baron de Mehedinți, Nicolicea a fost multă vreme omul lui Miron Mitrea în partid, supraviețuind căderii acestuia. 

Pentru șefia ministerului diasporei se mai vehiculează numele deputatului de Vrancea Angel Tîlvăr, fost ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Potrivit Agerpres, structura noului Guvern va rămâne identică, în linii generale, dar vor fi înființate cel puțin patru noi ministere: un minister al turismului, un minister al apelor și pădurilor, un minister al românilor de pretutindeni și unul pentru IMM-uri și antreprenoriat.

Potrivit ultimelor informații de la sfârșit de an, din guvern vor face parte numai reprezentanții PSD şi ALDE. După ce Klaus Iohannis l-a nominalizat, în 30 decembrie, ca premier desemnat pe Sorin Grindeanu, Dragnea vrea ca în 4 ianuarie noul guvern să depună jurământul.

Iată ultima variantă despre posibila componență a guvernului:

Români de Pretutindeni – Eugen Nicolicea / Angel Tîlvăr

Economie – Mihai Tudose

Interne – Gabriel Vlase/Mihai Fifor

Apărare/Comunicaţii – Georgian Pop

Externe – Bogdan Aurescu

Dezvoltare şi Administraţie Publică – Sevil Shhaideh/ Lia Vasilescu

Finanţe – Eugen Teodorovici

Fonduri europene – Marius Nica/ Cristian Socol

Transporturi – Mihai Fifor

Sănătate – Florian Popa/ Ionel Sinescu

Cultură – Daniel Barbu

Educaţie – Sorin Câmpeanu

Mediu – Daniel Constantin

Agricultură – Daniel Botănoiu

Energie – Andrei Gerea

Tineret şi sport – Gabriel Petrea

Relaţia cu Parlamentul – Steluţa Cătăniciu/Graţiela Gavrilescu 

Nici urmă de Ministerul Românilor de Pretutindeni sau Ministerul Repatrierii în primele variante ale Guvernului Grindeanu

Manuel Costescu, parlamentar ales în diaspora, dezertează din Comisia pentru românii din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților

Bine că recunoaște! Cum explică ministrul diasporei prezența redusă la vot: «Neîncrederea în autorități»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Număr record al migranților care au debarcat în Italia: peste jumătate de milion în ultimii trei ani

Șahistul care face ceramica de Horezu vorbește despre diaspora: ”Am cunoscut sute de români aflaţi în afara ţării, îi apreciez mult”