in

Mort la muncă pe șantier lângă Roma, mesajul sfâșietor al fetiței rămasă orfană: „Tati, de ce nu răspunzi la telefon?”

Un muncitor român de 41 de ani a murit după ce a căzut de pe o schelă a unei clădiri în construcție din Castel Gandolfo (provincia Roma). Muncitorul era angajat regulamentar al unei firme de construcții. Accidentul s-a produs sâmbătă, 14 februarie la ora 13.00.

Vasile Gherman (foto) a murit căzând de pe acoperișul unui bloc în construcție. Căderea, de la circa 10 metri, s-a produs în fața celorlalți muncitori în primele ore ale după-amiezii și în ciuda sosirii unui elicopter medical și a unei ambulanțe de la 118 pentru acesta nu a mai fost nimic de făcut, muncitorul murind pe loc.

Carabinierii de la unitatea din Castelgandolfo ar fi înscris în registrul anchetaților cel puțin trei persoane italiene, responsabile cu siguranța șantierului.

Potrivit unei prime reconstituiri, bărbatul, fără cască, corzi și lanțuri de protecție, lucra pe schelele cele mai înalte de la nivelul trei pentru a aranja cablurile macaralei de deasupra șantierului, când și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ, în interiorul gardului structurii. Muncitorul, care locuia la Cecchina di Albano, lasă în urmă o tânără soție și o fiică de 10 ani.

Vasile Gherman era originar din localitatea Tulnici, jud. Vrancea și locuia în Italia de circa 13 ani. Imediat după aflarea accidentului, numeroși prieteni au postat pe Facebook mesaje de condoleanțe pentru familie. Din relatările prietenilor reiese faptul că românul era cunoscut ca un om muncitor, prietenos și îndrăgit de toată lumea.

Una dintre postări descrie un fapt tulburător. Fără să știe de accidentul tatălui, fetița i-a trimis un mesaj pe telefon, îngrijorată că nu răspunde. „Astăzi, Andreea, fetița lui, i-a trimis pe telefon un mesaj sfâșietor. „Tati, de ce nu răspunzi la telefon? Ești bine? Te iubesc mult” și i-a pus inimioare și semne ca plânge”.

Primul mort la muncă din Italia în 2015: un muncitor român a căzut de la 5 metri de pe acoperişul unde lucra

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

1500 euro pe săptămână timp de 20 de ani, o româncă a dat lovitura vieţii la Torino

Încă un fost ministru ajunge după gratii. Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare