in

«Nu stau lângă o neagră!» Rasism în trenul Milano-Trieste

«Nu stau lângă o neagră» și s-a mutat pe alt loc. Comportament rasist al unei italience în trenul Frecciarossa Milano-Trieste. Întâmplarea a fost povestită de mama fetei cu o postare pe Facebook.

„M-am așezat pe locul meu și doamna de lângă mine a spus: dar ai locul ăsta? Și eu spun: da, doamnă. Și ea: pot să văd biletul? I l-am arătat și ea a spus: oh, bine, nu vreau să stau lângă o neagră, și s-a mutat. Absurd”, este povestea fetei, publicată pe Facebook de mama sa, Paola Crestani, președintele Ciai, o organizație non-profit care se ocupă de îngrijirea copiilor și de adopție.

Fata a fost apărată de un băiat care a asistat la scenă. Acesta i-a spus doamnei să-i fie rușine. „Mă îndoiesc că a simțit așa ceva, dar a plecat”, a mai spus mama fetei. „Cum ar trebui să facă toți rasiștii: să plece! Deoarece, fie că sunt conștienți de acest lucru sau nu, lumea de azi și de viitor este aceasta: un grup de oameni de toate culorile, de limbi diferite, de culturi diferite. Nu numai pe străzi, în autobuze, în trenuri sau în avioane, ci și în afaceri, finanțe, modă, universități și sport. Deci, rasiști, indiferent dacă vă place sau nu, ați pierdut deja!”, este concluzia postării, care a devenit virală pe Facebook.

Episodul vine după cel în care a fost implicat un băiat din Senegal, căruia, într-un autobuz către Trento, i s-a spus, de către persoana care stătea lângă el, că trebuia să se ridice, doar din cauza culorii pielii.

„Nu ne putem resemna la această răspândire zilnică a episoadelor de intoleranță rasială, avem nevoie de o rebeliune a conștiinței. Aici drepturile civile sunt puse în pericol„, spune senatoarea Pd Tatjana Rojc. „Sper că ne dăm seama – a adăugat Rojc – că nu mai este vorba de propagandă politică, ci de un fenomen îngrijorător care are loc. Există granițe care nu trebuie depășite și comportamente care trebuie condamnate de toți, fără deosebire de partid. Dacă suntem încă o țară civilizată în care împărtășim principii fundamentale „.

Rasism la Veneția, profesoară concediată: ”Trebuie să eliminăm copiii musulmanilor, sunt viitori delincvenți”

Scandal la Treviso, afiș expus într-un local : ”În acest restaurant nu lucrează străini”. Patronul: ”Nu este rasism, este calitate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Terni, român în vârstă de 50 de ani, ciocnire fatală cu un stâlp. Este posibil să fi adormit la volan

Fiumicino, român bătut cu sălbăticie de 7 italieni pentru că le-a cerut să nu mai arunce deșeuri în parc