in

Numere românești, prima victorie: un judecător din Milano A SUSPENDAT sechestrarea mașinii unui român și va sesiza Curtea Constituțională

Avocatul român stagiar Doru Badea, care activează în cadrul unui birou de avocatură din Bologna, ne-a trimis la redacție un mail prin care ne informează despre o decizie a unui judecător din Milano, cu privire la suspendarea aplicării art. 93 alineat 1 bis – 7 bis din Codului Rutier italian, într-un caz în care unui român i s-a sechestrat mașina și i s-a aplicat o amendă de 712 euro.

Reamintim că, în baza acestei prevederi legale au fost oprite, sechestrate și scoase din circulație toate mașinile care circulau în Italia cu numere străine, conduse de cetățeni străini rezidenți mai mult de 60 de zile, iar șoferilor li s-au aplicat amenzi foarte mari.

Judecătorul care a decis să suspende aplicarea sechestrului și a amenzii cetățeanului român, și a dispus să i se restituie cartea de înmatriculare, a considerat, în urma argumentelor aduse de avocații biroului la care lucrează și avocatul Doru Badea, că legea nu poate fi aplicată în circumstanțele prezentate. Astfel a emis un ordin de suspendare, urmând ca la data de 26.06.2019 actele să fie trimise și la Curtea Constituțională, pentru a se verifica legitimitatea Decretului Lege 132/2018.

Decizia creează astfel un precedent extrem de important, o instanță italiană având îndoieli în privința aplicării art. 93 alineat 1 bis – 7 bis din Codul rutier italian.


”În data de 13.12.2018, în orașul Milano, dl. MASARIE RADU IONUȚ, a fost sancționat, în baza art. 93 alineat 1 bis – 7 bis codice rutier italian. Pe lângă sancțiune i s-a pus ”fermo” administrativ ( să nu mai poată circula cu mașina).

Dl. Masarie a plătit amenda ca și  ”cauzione” pentru a-i se da posibilitatea de a face contestație  cu privire la sancțiunile ce i-au fost aplicate, considerând că sunt nelegale.

În urma contestației făcută de către cabinetul nostru de avocatură din orașul Bologna, cu privire la sancțiunile aplicate de către poliția stradală, s-a fixat ca în ziua de 13.03.2019  să ne prezentăm în orașul Milano la  instanța de judecată.

La această înfățișare, judecătorul a decis suspendarea aplicări art. 93 alineat 1 bis – 7 bis codului rutier italian și restituirea imediată a talonului de circulare al mașinii.

În fapt, judecătorul a reținut ca fiind întemeiate argumentele aduse de către cabinetul nostru de avocatură, dând termen la data de 26.06.2019, când va decide dacă este cazul să trimită actele LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A STATULUI ITALIAN care va decide dacă modificările aduse art. 93 alineat 1 bis – 7 bis sunt legitime sau ilegitime.

Faptul că a fost obținută suspendarea aplicării  acestui articol 93, alineat 1 bis – 7 bis din codul rutier italian, până la o decizie finală, subliniază că argumentabile aduse de către studioul nostru de avocatura, are la baza motive de fapt și de drept.”, ne-a scris avocatul Badea.


Pentru informații suplimentare, toți cei care doresc să ia legătura cu avocatul Doru Badea, îl pot contacta la nr. de tel. 3273590261.

Andi Rădiu

Legea contra mașinilor înmatriculate în alte țări creează mari neplăceri și italienilor, doi parlamentari cer modificarea ei

Italia, HAOS pe tema schimbării numerelor de înmatriculare, un român a înregistrat ce spun carabinierii, polițiștii și funcționarii de la minister

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scenă șocantă la Noventa Vicentina: româncă tâlhărită și omorâtă în plină zi, târâtă cu mașina și apoi abandonată

Cătălina Curceanu, cercetătoare română în Italia, decorată cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler