in

Numire șoc la Ministerul Diasporei. Nimeni nu se aștepta

În toate discuțiile despre componența noului guvern, condus de Viorica Dăncilă, numele ministrului Andreea Păstîrnac nu a fost pus niciodată la îndoială: ea ar fi trebuit 100% să își continue mandatul. Astăzi, o informație care i-a șocat pe cei care urmăresc activitatea acestui minister: se întoarce Natalia Intotero la conducerea destinelor diasporei. Ea a condus Departamentul Românilor de Pretutindeni în anul 2012.

Natalia Elena Intotero, noul ministru propus la Relația cu Românii de Pretutindeni, s-a născut pe , în localitatea Brad, România, și a fost deputat în Parlamentul României în legislația 2012-2016 din partea USL Hunedoara și în legislația 2016-2020. În prezent este deputat PSD, preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Hunedoara. În perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din Guvernul României.

Natalia Elena Intotero fusese numită pe 23 mai 2012 în funcţia de secretar de stat la DRP. A mai fost secretar de stat, pentru câteva luni în 2009, la Ministerul de Externe, în guvernul PSD-PDL. Membru PSD din anul 2000, a fost preşedintele Tineretului Social-Democrat Hunedoara şi a fost consilier judeţean şi director al şcolii generale “Horia, Cloşca şi Crisan” din municipiul Brad. Este licenţiată în engleză-română şi relaţii internaţionale şi a absolvit masteratul de relaţii internaţionale la Institutul Diplomatic Român.

 

Eminescu politician – versiune inedită a Poetului Național, dezbateri aprinse la Milano

Protopopul Nicolae Chilcos, despre românii din Sicilia: ”Eu nu pot numi sclav un om care stă de bunăvoie!”