in

Şofer de tir român, acuzat de “dezastru feroviar”

Un mort şi aproape 18 de răniţi- acesta este bilanţul unui accident feroviar provocat azi după amiază lângă Brindisi (Puglia). Vinovat este un şofer de tir român de 26 de ani, scrie La Repubblica.

Potrivit anchetatorilor, românul a încercat să forţeze în ultimul moment bariera care se cobora pentru a permite trecerea trenului de mare viteză Freccia Argento, care face legătura între Roma şi Lecce.

FOTO (La Repubblica Bari)

Trenul, care circula cu 150 km/oră, a lovit în plin camionul, rămas blocat pe şine. Şoferul tirului, când şi-a dat seama că impactul este iminent, a reuşit să iasă din cabină.

Conducătorul trenului, în vârstă de 50 de ani, a văzut obstacolul, dar nu a reuşit să evite ciocnirea, deşi a frânat brusc. Locomotiva şi primul vagon au deraiat. Conducătorul trenului a rămas grav rănit şi a decedat la puţin timp după sosirea primelor echipaje de salvare.

Alţi 18 pasageri, din cei 220 prezenţi în tren, au fost răniţi.

Românul a fost reţinut şi este pus sub cercetare penală, fiind acuzat de provocarea dezastrului feroviar si omor din culpa. El a declarat că nu a văzut şi nu a auzit semnalele care anunţau închiderea barierei şi sosirea trenului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

William Brînză se destăinuie: a fost olimpic la română, boxer şi “mic bişniţar”

Corupţie la Guvern. Ministrul Sănătăţii, afaceri cu fonduri europene