in

Ovidiu Burdușa, secretar de stat în DRP: ”În cadrul instituției nu a existat niciun caz de infectare cu COVID-19”

Drept la replică – Gazeta Românească

Cu privire la articolul apărut în “Gazeta Românească” în data de 2 septembrie 2020, în care se face referire la posibila infectare cu COVID-19 a unor angajați ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care ar fi pus în pericol sănătatea colegilor și a românilor din țările unde au călătorit, fac următoarele precizări.

În cadrul instituției nu a existat niciun caz de infectare cu COVID-19. Sunt în vigoare măsuri pentru protejarea sănătății angajaților, iar în cazul în care vreunul dintre aceștia ar fi testat pozitiv, vor fi urmați toți pașii impuși într-o astfel de situație.

În activitatea DRP nu sunt puse în pericol nici sănătatea publică, nici banul public. Toate acțiunile, inclusiv deplasările în străinătate, s-au făcut cu respect față de bugetul de stat și de contribuabili, cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului și cu deplina respectare a prevederilor legale.

Reamintesc că testarea pentru COVID-19 înainte de plecarea din România este o condiție pe care doar unele state o impun pentru a oferi acces pe teritoriul lor.

În toate deplasările externe, membrii delegațiilor DRP au respectat întocmai cerințele autorităților din țările în care au călătorit.

Ovidiu Burdușa, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Silvio Berlusconi a fost internat la spitalul San Raffaele din Milano „ca măsură de precauție”

Apel către președinții partidelor din România: ”În diaspora există mulți oameni foarte bine pregătiți!”