in

Ovidiu Gal, fost lider PDL Italia şi-a luat “viaţa în mâini” şi cântă despre românii din Peninsulă VIDEO

Ovidiu Gal,  întreprinzător român la Roma şi fost lider al Partidului Democrat Liberal în organizaţia din capitala Italiei, şi-a redescoperit de curând pasiunea pentru muzica populară.

Născut la Oradea,  Ovidiu Gal a ajuns în Peninsulă în 2001 şi a înfiinţat la Roma o firmă de reparaţii de televizoare şi calculatoare, Aalabserv. S-a implicat în politică iar 2008 a făcut campanie electorală pentru candidaţii Partidului Democrat Liberal la parlament. Ulterior, în 2010, a fost exclus din organizaţia PDL Italia.

Video despre viaţa de imigrant

În iulie 2012, românul s-a lansat pe postul Hora TV cu o melodie populară despre viaţa de imigrant în Italia:

“Este vorba mai mult de muzică etno, nu muzică populară tradiţională”, ne spune Ovidiu Gal din România, unde se află pentru a înregistra un alt videoclip, intitulat “Roma, Roma”.

“Pasiunea mea pentru muzica tradiţională este mult mai veche.  De la vârsta de 12 ani am învăţat să cânt la vioară de la alţi muzicanţi, cum s-ar spune, “după ureche”. În 1991, am obţinut locul I la Festivalul de interpretare instrumentală “Mândru-I cantecu-n Bihor”, care se organizează în fiercare an. Apoi, am studiat şi orgă. În România eram invitat deseori la nunţi, botezuri, petreceri, pentru a cânta atât vocal, cât şi instrumental”.

Odată cu sosirea în Italia, muzica a fost lăsată temporar deoparte, pentru că obiectivele erau altele: “Nu au fost ocazii să cânt, nu se prea cerea muzică tradiţională acum câţiva ani, nu era acel patriotism. Aşa că m-am ocupat de electronică. Mi-am deschis o firmă de servicii- repar televizoare şi calculatoare”.

Dorinţa de a cânta din nou s-a renăscut cu ocazia unui botez:  un prieten l-a invitat pe Ovidiu Gal să fie solistul seratei.

“După acel botez, mi-a revenit dorinţa de a cânta. Melodia “Viaţa mi-am luat-o în mâini” despre imigranţi, s-a născut practic în trafic, în timp ce mergeam la un client. Am început să o fredonez şi versurile au venit de la sine. Apoi am înregistrat şi videoclipl la Hora Tv”.

Invitat la petreceri

În prezent, Ovidiu Gal este invitat să cânte la petrecerile românilor din Roma şi împrejurimi: “mă duc la botezuri, nunţi şi lucrez la a o a doua piesă, pe care o înregistrez în România. Cânt orice: blues, rock, etno, chiar şi manele. Nu am lăsat însă firma de electronică, lucrez în paralel”.

FOTO: Ovidiu Gal şi organizaţia PDL Italia

Dezamăgit de politica din România

În legătură cu experienţa lui politică, Ovidu Gal ne spune: “Am rămas dezamăgit şi dezinteresat de politica din România. Nu comentez candidaturile, dar cred că partidele din ţară trebuie să candideze români din străinătate pe listele diasporei. Nu exclud însă implicarea în politica din Italia, mai ales la nivel local”.

Iată şi textul melodiei “Viaţa mi-am luat-o în mâini”, lansată în vara lui 2012:

Departe de ţara mea

Lucrez în Italia

M-am obişnuit cu asta

N-am ce face, asta-i soarta.

Refren

Viaţa mi-am luat-o-n mâini

Ş-am plecat printre străini

Pentru că am emigrat

De toate mi-am cumpărat

 

Păcat că la noi în ţară

Nu–i salariul ca afară

De-ar fi numai pe jumate

N-am merge-n străinătate

Viaţa mea printre străini

Refren

Amară străinătate,

Eşti frumoasă  pe o parte

Pe-altă parte eşti urâtă

Noroc că ai multă valută.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soprana Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Marii Britanii

Ajutoare pentru copiii “mai puţin norocoşi” din Suceava