in

Papa Benedict al XVI-lea: “Moartea copiilor rom ar fi putut fi evitată”

ROMA – 14 februarie 2011- RV – Papa Benedict al XVI-lea i-a pomenit pe cei patru copii de origine romă arşi la Roma, în cursul rugăciunii de duminică, în Piaţa Sf. Petru. Moartea celor patru copii de etnie romă ar fi putut fi evitată, dacă societatea ar fi “mai solidară şi mai fraternă”, a spus Suveranul Pontif, referindu-se la intoleranţa şi indiferenţa locuitorilor Romei.

Părinţii şi rudele celor patru fraţi au venit în piaţa Sfantul Petru, pentru a-l saluta pe Suveranul Pontif, însoţiţi de membri ai organizaţiei Sant’Egidio. Grupul religios a expus o pancartă pe care era scris mesajul din partea comunităţii rom: “Romii îl salută pe Papa”. Inainte de binecuvântarea mulţimii de credincioşi, Papa Benedict al XVI-lea a citat un fragment din “Scrisoarea către Romani” a Sfântului Paul: „plinătatea Legii este dragostea”. Apoi a adăugat: “În faţa acestei exigenţe, de exemplu, cazul pietrifiant al celor patru copii rom, morţi săptămâna trecută la periferia acestui oraş, în baraca lor arsă, impune să ne întrebăm dacă o societate mai solidară şi fraternă, mai coerentă în iubire, adică mai creştină, nu ar fi putut evita atare fapt tragic. Şi această întrebare este valabilă pentru atâtea alte evenimente dureroase, mai mult sau mai puţin cunoscute, care se întâmplă zilnic în oraşele şi satele noastre”.

Unchiul copiilor: “100 de euro de la autorităţi”

Florian Mircea, unchiul celor patru copii de origine romă, victime ale incendiului de la periferia Romei, a declarat pentru “Corriere della Sera”, că familia nu are suficienţi bani pentru înmormântare. “Acum avem nevoie de ajutorul tuturor, nu avem bani deajunşi pentru înmormântare”, spune Florian Mircea. “Autorităţile româneşti ne-au spus că ne vor da 100 de euro la fiecare şi un autoturism”, a mai declarat unchiul victimelor.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Comoara Ioanei Vişan şi bijuteriile de la Berlusconi

„Românii ne distrug ecosistemul”