in

Participă la campania „VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ E AL NOSTRU”, inițiată de Gazeta Românească

Proiectul votului prin corespondență a fost respins definitiv de către Camera Deputaților. Am citit sute de comentarii și opinii în care foarte multă lume este nemulțumită de această decizie. ”Firesc” ar spune mulți. Totuși, aproape nimeni nu a aruncat în dicuție conținutul proiectului de lege propus de către deputatul Eugen Tomac. Nu s-a uitat nimeni la modalitatea propusă în acest proiect. S-a mers pe ideea ”bun, rău, să fie acolo!”.

Uitându-ne pe lista deputaților care au participat la vot, observăm că doar 8 au votat favorabil, ba mai rău, nici cei din Comisia pentru relația cu românii din străinătate nu au fost foarte încrezători și au votat că se abțin. Deputații PDL și PNL, respectiv Liubanovici, Raețchi, Dolha, Teju, Mocioi și Deaconu nu l-au susținut pe colegul lor Tomac, ca să nu mai spun de ceilalți 6 PSD-iști ”contra” (ultimii au votat politic, să nu ne amăgim). E clar că ceva scârțâie, ceva legat (probabil) de conținut nu e în regulă.

Revoltător este în opinia multora, faptul că NICIODATĂ comunitățile de români din afara tării nu au fost consultate. O discuție pe această temă, a votului prin corespondență, ar fi trebuit să aibă și o consultare a românilor (interesați, să ne înțelegem!). Probabil susținerea noastră, a rdp-iștilor, ar fi grăbit și susținut aprobarea legii.

Cu această ocazie, Gazeta Românească lansează o campanie de discuții, denumintă „Votul prin corespondență e al nostru”, despre forma, modalitatea și modul de funcționare a legii votului prin corespondență sau a votului electronic și așteaptă păreri din partea dumneavoastră, a cititorilor interesați.

Așteptăm propuneri și păreri din partea consilierilor români, asociațiilor  și formațiunilor românești, filialelor partidelor din România, precum și din partea tuturor celor care nu doresc doar să critice, ci și să participe activ la această campanie.

Publicația noastră va colabora în această campanie și cu alte publicații românești din Spania, Marea Britanie, Germania, Austria, Grecia și Canada.

Toate părerile dumneavoastră vor fi publicate într-o rubrică specială, atât în edițiile de print, cât și pe site. Vom contacta pe perioada campaniei, cât mai mulți politicieni, cărora le vom solicita părerile despre propunerile dumneavoastră.

Așteptăm opiniile și propunerile dumneavoastră pe adresa de mail [email protected]

Proiectul de lege care a fost respins îl puteți citi AICI

Votul prin corespondenţă, RESPINS. Aşa au răspuns parlamentarii milioanelor de români din diaspora care au fost „umiliți” la ultimele alegeri prezidențiale

”Lista rușinii”: Deputați din comisia pentru românii din străinătate, absenți de la discuțiile votului prin corespondență

CONSPIRAȚIE contra legii votului diasporei, Tomac: „au profitat de faptul că nu am fost în țară”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CONSPIRAȚIE contra legii votului diasporei, Tomac: „au profitat de faptul că nu am fost în țară”

Bijutier ucis la Roma, 15 ani pentru menajera româncă