in

“Peste 60.000 de români au votat în străinătate”- date parţiale prezentate de ministrul Marga

“În diaspora, până la ora 7 dimineaţa, la centralizarea parţială din 247 de secţii, votaseră peste 60.000 de români. Se numără în continuare voturile în Statele Unite”- a declarat ministrul de externe Andrei Marga luni dimineaţa, răspunzând întrebării unui ziarist.

 

Până la ora 17 au votat în Italia 11.500 de români

El a mai precizat că “votul în străinătate are circumstanţe aparte”.

Potrivit unui comunicat al Biroului Electoral Central, până la ora 9:30 locală în străinătate au fost centralizate datele din 281 de secţii, reprezentând 97,52% din totalul de 306 secţii.

Votul românilor din străinătate la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României s-a încheiat astăzi, 30 iulie 2012, la ora 9.00, ora locală a României, odată cu închiderea ultimelor secţii de votare din SUA (Los Angeles, San Francisco, Seattle, Portland, Sacramento, Phoenix) şi Canada (Vancouver)”- se arată într-un comunicat MAE.

Potrivit aceleiaşi surse, scrutinul a decurs fără pobleme: “Pe baza diferenţelor de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 35 de ore şi a decurs în condiţii normale, fără a fi înregistrate incidente”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Referendum 2012: Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni

Bătrâni italieni şantajaţi de românce: „Sunt însărcinată, plăteşti!”