Menu
in

Prefectul Veneției: “În Italia cerșetoria nu este o infracțiune, n-avem ce le face la români”

“În Italia cerșetoria nu este infracțiune motiv pentru care nu este posibil să se intervină în mod direct”, a spus prefectul Veneției, Domenico Cuttaia, ce a coordonat reuniunea Comitetului provincial pentru ordine și siguranță care a fost organizată tocmai pentru problemele create de cerșetorii români, în special în centrul localității Mestre.

Neguţătorii din Veneţia: „Suntem asediaţi de cerşetori obraznici”

Prefectul a explicat că românii sunt cetățeni ai Uniunii Europene și că numai faptul de a cere bani trecătorilor nu constituie infracțiune (sunt în analiză posibile sancțiuni administrative).

“Discursul se schimbă însă – a adăugat – dacă acțiunea lor devine o amenințare apropiindu-se astfel, de exemplu, de infracțiunea de violență penală. Aceeași poveste dacă descoperim că banii din posesia lor sunt de origine infracțională”.

Clanul Barbă-neagră, caz european

“Pe timpul întâlnirii – a adăugat prefectul – am decis să amplificăm serviciile în zonele pe care le frecventează în modul cel mai asiduu. Pe lângă aceasta, vom încerca să găsim formele cele mai adaptate pentru a-i sancționa astfel încât să putem să demarăm procedura pentru îndepărtare și întoarcere în țara lor.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în cazul în care anchetatorii ar stabili că veniturile lor sunt ilegale”.

Măsuri extreme: slujbă cu bodyguarzi la Domul din Mestre, asediat de cerşetorii români

Prefectura a decis și să continue cu evacuarea taberelor de neregulari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version