in

Premierul Grindeanu: «Cei care lucrează în străinătate trebuie să se simtă apărați de statul român»

Românii din diaspora trebuie să se simtă apărați de statul român. Premierul Sorin Grindeanu a declarat că îi va cere ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să întărească echipa de la Ambasada României în Italia, care nu reușește să se ocupe de numeroasele probleme pe care le au românii în Italia.

Premierul îi cere ministrului de Externe să trimită mai mulți oameni la Roma

„Am discutat astăzi cu doamna ministru Păstârnac (ministrul pentru Românii de Pretutindeni — n.r.) și dânsa mi-a spus că a avut întâlniri cu autorități locale din Sicilia, vor urma și alte întâlniri. Aștept raportul pe care dânsa mi-l va prezenta până la finalul acestei săptămâni. Important pentru noi este ca românii — care sunt foarte mulți și care muncesc în afara țării noastre pentru mai bine, pentru a câștiga mai mult, pentru a trimite bani mai mulți acasă familiilor lor — să se simtă apărați de statul român.

O să discut cu domnul ministru Meleșcanu, pentru că e clar că în Italia, la ambasada noastră de acolo, e nevoie de o întărire a echipei. De asemenea, împreună cu autoritățile italiene trebuie să găsim pârghiile necesare astfel încât dacă aceste cazuri se dovedesc a fi adevărate, să găsim colaborarea necesară astfel încât românii care lucrează în afara țării să se simtă apărați de către statul român, iar cei care au făcut, dacă au făcut anumite lucruri care nu sunt în concordanță cu legea, să plătească”, a afirmat Grindeanu la TVR.

El a adăugat că au mai fost colaborări între autoritățile române și cele italiene pe acest subiect, iar în urmă cu câteva săptămâni a avut loc un control în regiunea Lazio, unde sunt de asemenea mulți români, și nu au fost semnalate aspecte „dincolo de lege”.

„Este important, și doamna ministru Păstârnac a deschis astăzi acest subiect în discuțiile cu autoritățile locale de acolo, perspectiva deschiderii unui centru de consiliere pentru muncitorii români de acolo, astfel încât să creăm pârghiile necesare să prevenim unele situații neplăcute”, a menționat premierul.

Sclave în Sicilia, primul-ministru Grindeanu trimite de urgență reprezentanții Guvernului în Sicilia

MAE oferă femeilor abuzate de angajatori în Sicilia „Ghidul lucrătorului român în Italia”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Una dintre infractoarele cele mai căutate din România, prinsă în Italia a reușit să fugă din arest

Ministra diasporei, în vizită în Sicilia, se spală pe mâini: Asociațiile românești din Italia să apere victimele sclaviei