in

Un preot român din Bacău, numit director la Caritas Roma: ”Am o misiune delicată”

Preotul român Benoni Ambăruș, cunoscut și ca ”don Ben”, este de sâmbătă, 1 septembrie, noul director la Caritas Roma. Din data de 16 octombrie 2017 ocupa funcția de vicedirector. A fost numit în noua funcție de cardinalul Angelo de Donatis, vicar al Papei pentru dieceza din Roma. Don Ambăruș l-a înlocuit pe monsignor Enrico Feroci, care a condus Caritasul de la Roma pentru mai bine de 9 ani, acesta fiind numit rector al seminarului Madonna del Divino Amore.

Născut la 22 septembrie 1974, la Somușca, județul Bacău, a intrat la seminarul din Iași, în anul 1990, apoi a absolvit cursurile superioare în anul 1996, cînd a plecat la Roma. Din noiembrie 1996 și pînă în iunie 2000 a frecventat cursurile de la Pontificio Seminario Romano Maggiore, obținând diploma în Teologie.

După un a petrecut la Iași se întoarce la Roma unde își ia licența în Teologie dogmatică la Universitatea Pontificală Gregoriană.

Până în anul 2012 a fost educator, colaborator parohial, viceparoh, an în care devine paroh la Santa Elisabetta e Zaccaria, la Valle Muricana, care a fost prima parohie care l-a primit ca oaspete pe Papa Francesco, pe data de 26 mai 2013. Apoi, în octombrie 2017 a fost numit vicedirector la Caritas Roma.

”Sunt conștient – spune noul director al Caritas Roma – de faptul că am o misiune pretențioasă și totodată delicată, dar am certitudinea că voi putea conta pe experiența colaboratorilor, a voluntarilor și pe săracii care vor apela la noi. Experiența din ultimele luni, în funcția de vicedirector, a fost pentru mine ca o școală a vieții trecută prin ochii și inima oamenilor sărmani. Caritas își va continua misiunea, împreună cu toate comunitățile parohiale de la Roma care sunt apropiate, loc în care caritatea se realizează apărând demnitatea și justiția, lucruri mereu prezente în comunitatea noastră.”.

Papa celebrează Prima Comunione în biserica unui preot român din Roma

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senatorul Viorel Badea, despre manelele anti-diaspora: «O grohaială colectivă, la o chermeză tocmită de PSD»

Torino, s-a urcat mort de beat la volan: patru mașini distruse